Στο 1,3% το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο β΄ τρίμηνο

Με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 1,3% ”έτρεξε” η αμερικανική οικονομία στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, υπερβαίνοντας τις αντίστοιχες προβλέψεις των οικονομολόγων, που εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα κυμανθεί στο 1,1%. Θετικά νέα και από τον αποπληθωριστή (Deflator).

Στο 1,3% το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο β΄ τρίμηνο
Με ρυθμό 1,3% αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις οικονομολόγων και αναλυτών της αγοράς, για 1,1%.

Οι αναλυτές εκτιμούν τώρα ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας στο τρέχον τρίμηνο, που λήγει τη Δευτέρα, θα είναι τουλάχιστον τρεις φορές υψηλότερος, καθώς οι επιχειρηματικές δαπάνες έχουν ενισχυθεί, ενώ και οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερα σε αγορές αυτοκινήτων και άλλων αγαθών.

Στέλεχος της Credit Suisse First Boston αναφέρει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες σαφώς και κινούνται υψηλότερα, ωστόσο για την συνολική ανάπτυξη της οικονομίας χρειάζεται κάτι πιο δραστικό.

Εξάλλου, με ρυθμούς της τάξεως του 1,2% αυξήθηκε για το ίδιο χρονικό διάστημα ο αποπληθωριστής (Deflator) στις ΗΠΑ, που αποτελεί συντελεστή που καθορίζει το ποσό μείωσης του ΑΕΠ από την επίδραση του πληθωρισμού, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 1,1%, ποσοστό που ανέμεναν και οι αναλυτές.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν θετική την παραπάνω εξέλιξη αναφορικά με τον αποπληθωριστή, υποστηρίζοντας πως η άνοδος των τιμών παραμένει σε λογικά επίπεδα, στοιχείο που με τη σειρά του ευνοεί τις καταναλωτικές δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v