Citigroup: Διαχωρίζει τμηματά της;

Τον διαχωρισμό του ερευνητικού από το επενδυτικό τμήμα της εξετάζει η Citigroup, ώστε να αποφύγει πιθανό πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από τις αρμόδιες αρχές, ύστερα από τις έρευνες που διεξάγουν για την ανάμιξή της σε σκάνδαλα τύπου WorldCom.

Citigroup: Διαχωρίζει τμηματά της;
Tον διαχωρισμό του ερευνητικού και επενδυτικού τμήματός της εξετάζει η Citigroup σε μια προσπάθεια να περιορίσει πιθανό πρόστιμο, αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, που θα της επιβληθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Το ισχυρότερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του κόσμου βρίσκεται στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών, οι οποίες διερευνούν κατά πόσο επηρέαζε το επενδυτικό κοινό με το να ”ωραιοποιεί” τις λογιστικές καταστάσεις διαφόρων εταιριών μεταξύ των οποίων και η WorldCom.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν, πως ο διαχωρισμός των τμημάτων θα ικανοποιήσει τις αρμόδιες αρχές, ενώ στελέχη της SEC ανακοίνωσαν χθες πως τίθενται υπέρ του διαχωρισμού των επενδυτικών τμημάτων των εταιριών από τα υπόλοιπα με σκοπό να προστατέψουν τους επενδυτές από σκάνδαλα τύπου WorldCom ή Enron.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v