Το… ”αίμα της πίσω” πήρε η Wall

Σε ράλι επιδόθηκαν Dow και Nasdaq μετά το μέσον της συνεδρίαση της Τετάρτης, χωρίς εμφανή λόγο, εκτός από τις θετικές ανακοινώσεις της General Electric για το γ΄ της τρίμηνo. Για ”τεχνικούς λόγους” και ”ανάκαμψη χωρίς συνέχεια”, κάνουν λόγο οι αναλυτές.

Ανοδικό ράλι διαδέχτηκε τις συναπτές και σημαντικά πτωτικές συνεδριάσεις στη Wall Street, με τους δείκτες να επιστρέφουν από τα χαμηλά ετών.

Οι λόγοι της ανόδου κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης θεωρούνται από τους περισσότερους αναλυτές ”τεχνικοί”, αφού, όπως εκτιμούν, ”δεν υπήρξε κανένα ιδιαίτερο γεγονός που να δικαιολογεί τέτοια ποσοστιαία μεταβολή”.

Μόνη εξαίρεση, η ανακοίνωση της General Electric, σύμφωνα με την οποία, η εταιρία θα καταφέρει τους στόχους που είχε θέσει για το γ΄ τρίμηνο του έτους.

Από το μακροοικονομικό επίπεδο τα νέα ήταν αρνητικά, αφού οι πωλήσεις υφισταμένων κατοικιών ανακοινώθηκαν μειωμένες για τον Αύγουστο, στα 5,28 εκατ. μονάδες, έναντι προβλέψεων για 5,40 εκατ. και προηγούμενη επίδοση στα 5,37 εκατ.

”Δεν πιστεύω ότι η σημερινή βελτίωση θα έχει διάρκεια” επισημαίνει trader της US Bankcorp, ενώ συνάδελφοί του επισημαίνουν τις αρνητικές επιδράσεις που θα έχει στην πορεία των αγορών, οποιαδήποτε άνοδος της τιμής του πετρελαίου στο επόμενο διάστημα.

Στο +2,07% και τις 7.841 μονάδες βρέθηκε ο Dow Jones, ενώ ποσοστιαία κέρδη 3,38% εμφάνισε ο Nasdaq, στις 1.222 μονάδες. Ανοδικά κατά 2,48% ολοκλήρωσε την ημέρα ο S&P 500, στο επίπεδο των 839 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v