Τα θετικά macro ωθούν ανοδικά τη Wall

Ανοδικά οδηγούν την αμερικανική αγορά, ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης, τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την ανεργία και τα διαρκή αγαθά. Αύξηση ρεκόρ 1,9% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών τον Αύγουστο (996.000) έναντι εκτιμήσεων για πτώση 3,6%.

Προς τα πάνω κινούνται ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης οι αμερικανικές αγορές, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών μακροοικονομικών στοιχείων σχετικά με την ανεργία και τα διαρκή αγαθά.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι η διατήρηση και αύξηση των χθεσινών κερδών μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη στήριξη θετικών μακροοικονομικών ειδήσεων.

Τα macro φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, ότι κάνουν το χατίρι των αγορών, καθώς τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 406.000 από τις 430.000 της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι παραγγελίες διαρκών αγαθών σημείωσαν πτώση 0,6%, σε σχέση με το ποσοστό του 3,4% που αναμενόταν.

Σε ένα ακόμη θετικό στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, όι πωλήσεις νέων κατοικιών σημείωσαν αύξηση ρεκόρ της τάξης του 1,9%, στις 996.000 τον Αύγουστο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση κατά 3,6%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7897,63 μονάδες με κέρδη κατά 0,72%, ενώ ακολουθεί και ο S&P με άνοδο κατά 0,7% στις 845.70 μονάδες. O Nasdaq κερδίζει περί το 0,36% στις 1226,74 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις ακολουθεί και η μετοχή της General Electric, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι ο οικονομικός διευθυντής της αναμένεται να προχωρήσει σε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Bed Bath & Beyond, καθώς τα κέρδη της λιανικής εταιρίας προϊόντων νοικοκυριού αυξήθηκαν 40% στο δεύτερο τρίμηνο.

Αντίθετα, πιέσεις αναμένεται να δεχτεί η μετοχή της JP Morgan Chase, καθώς η Lehman Brothers αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v