ΗΠΑ: ”Μαύρο” το καλοκαίρι για τις αγορές

Απώλειες 20% περίπου κατέγραψε ο δείκτης Νasdaq το φετινό καλοκαίρι, ενώ ο Dow υποχώρησε περί το 18%. Ανάλογα πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των 25 ισχυρότερων Μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων, οι οποίες κατέγραψαν υποχώρηση της τάξεως του 12%.

ΗΠΑ: ”Μαύρο” το καλοκαίρι για τις αγορές
”Μαύρο” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φετινό καλοκαίρι για την αγορά των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο CBS.

Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης Nasdaq απώλεσε το 20% περίπου της αξίας του, ποσοστό που αντιπροσωπεύει τις χειρότερες επιδόσεις για τον τεχνολογικό δείκτη από το 1987, ενώ ανάλογα κινήθηκε ο βιομηχανικός Dow, με απώλειες ύψους 18% περίπου.

Από πλευράς κλάδων σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι αεροπορικές εταιρίες (54%), ενώ και οι εταιρίες τεχνολογίας και υπολογιστών δεν τα πήγαν καλύτερα, καταγράφοντας απώλειες ύψους 39% περίπου.

Ανάλογα κινήθηκαν και οι αποδόσεις των 25 μεγαλυτέρων Μετοχικών Αμοιβαίων στις ΗΠΑ, με το δείκτη των Αμοιβαίων να σημειώνει απώλειες κατά 24% περίπου από την αρχή του τρέχοντος έτους. Το παραπάνω δεδομένο επηρέασε και το ενεργητικό σημαντικών Μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων, όπως το Fidelity Magellan, που κατέγραψε μείωση του ενεργητικού του κατά 15 εκατ. δολ., ενώ το Vanguard 500 κατέγραψε επίσης μείωση, κατά 16 εκατ. δολ., το υπό εξέταση τρίμηνο.

Aξίζει να σημειωθεί πως οι αποδόσεις των 25 ισχυροτέρων Αμοιβαίων Κεφαλαίων στις ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση κατά 12% στο φετινό καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v