Θετική ώθηση από macro στη Wall Street (update)

Τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία για βιομηχανικές παραγγελίες και το δείκτη ISM έδωσαν θετική ώθηση στο Dow Jones. Αρνητικά νέα από επιδόματα ανεργίας και τις εταιρίες Advanced Micro Systems και Bank of New York, αλλά και θετικά από τη Dupont.

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε τη συνεδρίαση η Wall, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επηρεασμένοι από τα αρνητικά (AMS, Bank of New York) και θετικά (Dupont) εταιρικά νέα.

Η Advanced Micro Systems, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής μικροτσίπ παγκοσμίως ανακοίνωσε, ότι τα έσοδά της για το τρίμηνο που μόλις τελείωσε θα είναι χαμηλότερα των προβλέψεων, ενώ θα εμφανίσει λειτουργικές ζημίες.

Αρνητικά είναι όμως τα νέα και από τον τραπεζικό κλάδο, όπου η Bank of New York ανακοίνωσε ότι, λόγω των πολλών δανείων που χορηγήθηκαν σε τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, θα εμφανίσει λιγότερα του αναμενομένου λειτουργικά κέρδη για το γ΄ τρίμηνο.

Αντίθετα, θετικότερα του αναμενομένου αποτελέσματα γ΄ τριμήνου θα ανακοινώσει η εταιρία χημικών Dupont, λόγω χαμηλότερης φορολογίας.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αποθαρρυντικά ανακοινώθηκαν τα νέα από την απασχόληση, αφού οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 28/9 όχι μόνο δεν υποχώρησαν κάτω από τις 400.000, αλλά ξεπέρασαν τις προβλέψεις (410.000) και διαμορφώθηκαν στις 417.000

Θετικότερα του αναμενομένου ήταν όμως τα στοιχεία από τις βιομηχανικές παραγγελίες του Αυγούστου (έμειναν αμετάβλητες έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 0,35 και έναντι επίδοσης +4,4% τον Ιούλιο) και τον δείκτη ISM (NAPM) του Σεπτεμβρίου, ο οποίος ανήλθε στο 53,9, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 51,4 (τον Αύγουστο στο 50,9).

Στο +0,43% και τις 7.788 μονάδες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, ενώ πτωτικά 0,18% κινείται και ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.185 μονάδων. Κέρδη της τάξης του 0,27% εμφανίζει στο ξεκίνημα ο δείκτης S&P 500, πέριξ των 830 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v