Wall: Πήρε τα λεφτά και έκλεισε στο ”πλην”

Στις αρνητικές επιδόσεις επέστρεψε η Wall, εν μέσω αποκόμισης κερδών από το ράλι της Τρίτης, αλλά και λόγω υποβαθμίσεων σε χρηματοοικονομικές και τεχνολογικές μετοχές. Θετική αλλά όχι αρκετή στάθηκε η ανακοίνωση της Dell για καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα στο γ΄ τρίμηνο.

”Είχαμε μια καλή συνεδρίαση την Τρίτη και σήμερα αποκομίζουμε κέρδη”. Στη φράση αυτή αμερικανού αναλυτή φαίνεται να συνοψίζεται το νόημα της σημερινής ημέρας της Wall Street.

Οι βασικοί δείκτες επισκέφτηκαν αρκετές φορές το ”πράσινο έδαφος” σημειώνοντας σημαντικές αυξομειώσεις, καθώς οι επενδυτές επηρεάζονταν πότε από τα θετικά νέα της Dell και πότε από τις υποβαθμίσεις σε τεχνολογικές και χρηματοοικονομικές μετοχές.

H δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία Η/Υ των ΗΠΑ, η Dell, ανακοίνωσε ότι περιμένει τα έσοδά της του γ΄ τριμήνου μεγαλύτερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, ενώ στο ανώτατο σημείο των προσδοκιών θα διαμορφωθούν τα κέρδη της.

Αντίθετα, αρνητικά επέδρασε στην πορεία του Nasdaq, η κίνηση της Merrill Lynch να υποβαθμίσει πολλές μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες, όπως η Cisco, η Novellus και η Applied Materials.

Η ίδια η Merrill Lynch μαζί με τις Citigroup και Lehman Brothers, ήρθε αντιμέτωπη με την περικοπή στην τιμή στόχο της από τη Morgan Stanley, ενώ, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters, χρηματιστής της, κατηγορείται για απόκρυψη ”εσωτερικής πληροφόρησης” στην υπόθεση της Imclone Systems.

Καθοδική πίεση άσκησε επίσης στο Dow η ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρίας χημικών των ΗΠΑ, Dow Chemicals, περί αμετάβλητων κερδών γ΄ τριμήνου, έναντι προβλέψεων για βελτιωμένα μεγέθη.

Στο -2,31% και τις 7.755 μονάδες έκλεισε ο Dow, ενώ κατά 2,17%χαμηλότερα έκλεισε ο Nasdaq, στις 1.187 μονάδες. Απώλειες 2,36% κατέγραψε και ο S&P 500, στις 827 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v