Προς το ”κόκκινο” γέρνει η Wall

Στο αρνητικό έδαφος φαίνεται να ”γέρνει” η ζυγαριά στη Wall Street, μετά το μέσον της συνεδρίασης, καθώς το μπαράζ των αρνητικών νέων από τεχνολογία και χρηματοοικονομικές εταιρίες ανησυχεί τους επενδυτές. Αντίθετα θετική επίδραση και ”επισκέψεις” των δεικτών στο… πράσινο, προκαλεί η ανακοίνωση της Dell για μεγαλύτερα του αναμενομένου έσοδα στο γ΄ τρίμηνο.

Το αρνητικό πρόσημο φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στη διάθεση της Wall, η οποία δεν δίστασε να δοκιμάσει σημαντικές διακυμάνσεις, εν μέσω θετικών νέων από τη Dell και αρνητικών από τεχνολογικές και χρηματοοικονομικές εταιρίες.

Η Dell, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία Η/Υ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε, ότι περιμένει ελαφρώς αυξημένα τα έσοδά της του γ΄ τριμήνου, ενώ εκτιμά τα κέρδη της στο ανώτατο σημείο των προβλέψεων. Αυτήτην ώρα η μετοχή της εταιρίας βρίσκεται στο 3,77%

Στον αντίποδα, αρνητική επίδραση ασκεί στην πορεία του Nasdaq, η κίνηση της Merrill Lynch να υποβαθμίσει πολλές μεγάλες τεχνολογικές, όπως η Cisco, η Novellus και η Applied Materials.

Η ίδια η Merrill Lynch μαζί με τις Citigroup και Lehman Brothers, ήρθε αντιμέτωπη με την περικοπή στην τιμή στόχο της από τη Morgan Stanley, ενώ, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters, χρηματιστής της, κατηγορείται για απόκρυψη περίπτωσης ”εσωτερικής πληροφόρησης” στην Imclone Systems.

Άλλωστε, καθοδική πίεση ασκεί στο Dow η ανακοίνωση της μεγαλύτερης εταιρίας χημικών των ΗΠΑ, Dow Chemicals περί αμετάβλητων κερδών γ΄ τριμήνου, έναντι προβλέψεων για βελτιωμένα μεγέθη.

Στο -1,05% και τις 7.855 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow, ενώ απώλειες κατά 1,11% καταγράφει ο Nasdaq, στις 1.200 μονάδες. Πτωτικά 1,08% και ο S&P 500, στις 838 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v