Στο ”στόχαστρο” των αρχών η Goldman Sachs

Ως άδικη χαρακτήρισε το Κογκρέσο την ενέργεια της Goldman Sachs, το μεγαλύτερο ανάδοχο των τελευταίων τεσσάρων ετών, να καταμερίσει μετοχές σε στελέχη εταιριών των οποίων και ανέλαβε τη δημόσια εγγραφή.

Στο ”στόχαστρο” των αρχών η Goldman Sachs
Άδικη χαρακτήρισε ύστερα από έρευνες το Κογκρέσο την ενέργεια της Goldman Sachs να κατανείμει μετοχές σε στελέχη εταιριών, οι οποίες της είχαν αναθέσει τη δημόσια εγγραφή.

Η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών, η οποία εξετάζει εάν εταιρίες της Wall Street καταμέρισαν μετοχές δημοσίων εγγραφών σε στελέχη ως ανταμοιβή για την επιλογή τους, εξετάζει ακόμη και τα αρχεία των Credit Suisse First Boston αλλά και την επενδυτική μονάδα της Citigroup, Salomon Smith Barney.

Ο Κένεθ Λι, πρώην πρόεδρος της Enron, ο Ντένις Κοζλόφσκι, πρώην CEO της Tyco International και η CEO της eBay, Μάργκαρετ Γουίτμαν, ήταν μεταξύ των στελεχών που έλαβαν μετοχές, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή.

Από το 1999 η Goldman Sachs έχει αναλάβει την πώληση μετοχών ύψους 50 δισ. δολαρίων, ενώ η έρευνα της Επιτροπής του Κογκρέσου εξετάζει 21 IPO’s που συμμετείχε η εταιρία, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην eBay, την Global Crossing και την Yahoo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v