Νευρικότητα... και πάλι νευρικότητα στη Wall

Με κύριο χαρακτηριστικό τη νευρικότητα και τη συχνή εναλλαγή προσήμων, ιδιαίτερα στο Dow, εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, εν μέσω αρνητικών νέων από τεχνολογικές εταιρίες και τράπεζες, αλλά και θετικών από Dupont, βιομηχανικές παραγγελίες Αυγούστου και δείκτη ISM.

Χαρακτηριστικά νευρικοί εμφανίζονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, κανένας από τους οποίους δεν καταφέρνει να παρουσιάζει το ίδιο πρόσημο για περισσότερο από μία ώρα!

Νωρίτερα, τα θετικά μακροοικονομικά νέα έδωσαν ώθηση κυρίως στον Dow, ο οποίος βρέθηκε να κερδίζει μέχρι και 2%, αφού συνδυάστηκαν με τις εξαγγελίες της χημικής Dupontγια βελτιωμένα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου. Δύσκολο όμως φαίνεται ότι είναι να ξεπεραστεί το ”εμπόδιο” από τις πιέσεις στην τεχνολογία, αλλά και εταιρικά νέα από τις ADS και Bank of New York.

Η Advanced Micro Systems ανακοίνωσε, ότι περιμένει λειτουργικές ζημίες για το γ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ η Bank of New York κοινοποίησε, ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα μειωθούν σημαντικά λόγω αύξησης της δανειοδότησης προς τεχνολογικές εταιρίες.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, σημαντική αύξηση, στις 417.000, σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας 9έναντι προβλέψεων για πτώση στις 410.000), ενώ σημαντικά θετικότερα ήταν τα νέα από βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο (αμετάβλητες ενώ αναμενόταν πτώση κατά 0,3%) και ο δείκτης τάσεων ISM, ο οποίος ανήλθε στο 53,9 έναντι προβλέψεων για 51,4.

Στο -0,61% και τις 7.708 μονάδες κινείται τώρα ο Dow ενώ αρνητικό κατά 1,53% είναι το πρόσημο του Nasdaq, στις 1.169 μονάδες. Απώλειες κατά 1,11% σημειώνει εξάλλου και ο S&P 500, στις 818 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v