Μικτά μακροοικονομικά στοιχεία από ΗΠΑ

Άνοδο κατέγραψαν οι αιτήσεις των επιδομάτων ανεργίας για την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, διαμορφούμενες στις 410.000, ενώ αμετάβλητες παρέμειναν οι βιομηχανικές παραγγελίες Αυγούστου έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση κατά 0,3%. Εξάλλου, στο 53,9 διαμορφώθηκε ο δείκτης ISM (NAPM) το Σεπτέμβριο διαψεύδοντας θετικά τους αναλυτές.

Μικτά μακροοικονομικά στοιχεία από ΗΠΑ
Μικτά χαρακτηρίζονται τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Αναλυτικότερα, άνοδο κατέγραψαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, διαμορφούμενες στις 417.000 έναντι προβλέψεων για 410.000.

Στον αντίποδα, αμετάβλητες (0,0%) παρέμειναν οι βιομηχανικές παραγγελίες για τον μήνα Αύγουστο έναντι προβλέψεων για μείωσή τους κατά 0,3%, ενώ στο 53,9 διαμορφώθηκε για το Σεπτέμβριο ο δείκτης ISM (NAPM), που αποτελεί το δείκτη τάσεων στο μη μεταποιητικό τομέα και με τους αναλυτές να ανέμενουν άνοδο στο 51,4.

Αξίζει να αναφερθεί πως το ύψος των επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκε για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την 15 Ιουνίου, ενώ αναλυτές της Morgan Stanley αποδίδουν την παραπάνω εξέλιξη, μεταξύ άλλων, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία, αλλά και οι επιχειρήσεις γενικότερα.

Σημειώνεται πως το ύψος των μελλοντικών περικοπών προσωπικού δεν προβλέπεται α μειωθεί, ύστερα μάλιστα από τις ανακοινώσεις των SBC, Fidelity και Bombardier για απολύσεις στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v