Λάθος... δισεκατομμυρίων από Bear Sterns!

Εντολή πώλησης 4 δισ. δολ. αντί για 4 εκατ. δολαρίων έδωσε κατά λάθος υπάλληλος της Bear Sterns, για μετοχικούς τίτλους του δείκτη S&P, επιτείνοντας το ήδη αρνητικό κλίμα. Αναλυτές της αγοράς πάντως τονίζουν πως αυτά συμβαίνουν.

Λάθος... δισεκατομμυρίων από Bear Sterns!
Λανθασμένη εντολή πώλησης δισεκατομμυρίων δολαρίων ”έδωσε” υπάλληλος της αμερικανικής εταιρίας Bear Sterns, ασκώντας έτσι ενδοσυνεδριακές πιέσεις σε μια αγορά που ήδη κατέγραφε απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα ο υπάλληλος της Bear Sterns έδωσε εντολή πώλησης για μετοχές του S&P αξίας 4 δισ. δολ. αντί για 4 εκατ. δολ. που ήταν και η εντολή του πελάτη του. Από το παραπάνω ποσό εκτελέστηκαν μόλις τα 622 εκατ. δολάρια, ενώ η γνωστή εταιρία αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις επί του θέματος περιοριζόμενη μόνο να αναφέρει πως η λανθασμένη εντολή δεν πρόκειται να έχει ”υλική επιρροή”.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν διευκρινίσθηκε ποιες μετοχές ακριβώς επηρεάστηκαν, ενώ αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν αφενός πως παρόμοια λάθη συμβαίνουν, αφετέρου πως από τούδε και στο εξής οι εντολές πώλησης ανάλογου μεγέθους θα ελέγχονται δύο φορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v