Μικρότερες οι επενδύσεις από τα Venture Capital

Μειώθηκε το ύψος των κεφαλαίων που διαθέτουν οι εταιρίες Venture Capital για το γ΄ τρίμηνο παγκοσμίως, το οποίο διαμορφώθηκε στα 3,7 δισ. δολ. σε 413 deals, σύμφωνα με στοιχεία της VentureWire. Ο αντίστοιχος αριθμός για το β΄ τρίμηνο διαμορφώνεται στα 6 δισ. δολ. κατευθυνόμενα σε 598 deals.

Μικρότερες οι επενδύσεις από τα Venture Capital
Πτώση στο ύψος των κεφαλαίων που διαθέτουν οι εταιρίες Venture Capital για το γ΄ τρίμηνο παγκοσμίως, παρατηρήθηκε σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας VentureWire, η οποία δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο.

Αναλυτικότερα, κεφάλαια ύψους 3,7 δισ. δολ. κατευθύνθηκαν προς 413 deals το γ΄ τρίμηνο, έναντι 6 δισ. δολ. σε 598 deals το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ τα αντίστοιχα μεγέθη για το α΄ τρίμηνο ανήλθαν στα 6,4 δισ. δολ. σε 617 deals.

Στελέχη της PricewaterhouseCoopers υπολογίζουν πως το συνολικό ποσό των Venture Capital το 2002 θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 1998, δηλαδή περί τα 25 δισ. δολάρια.

Αξίζει επίσης να μνημονευτεί πως μόνο ένα μικρό ποσοστό των κεφαλαίων (620 εκατ. ευρώ) επενδύθηκε σε νέες επιχειρήσεις, ενώ το υπόλοιπο τοποθετήθηκε σε επιχειρήσεις που έχουν ”σταθεροποιηθεί” στην αγορά.

Σημειώνεται πάντως πως το γ΄ τρίμηνο αποτελεί ”παραδοσιακά” τη χειρότερη περίοδο, ενώ αναλυτές της αγοράς αναμένουν βελτίωση των τάσεων στο δ΄ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v