Wall: Εν αμφιβολία… πτώση !

Κυρίαρχη αποδείχτηκε τελικά για τη Wall Street η πίεση σε τεχνολογικές και χρηματοοικονομικές μετοχές που προκλήθηκε από ανακοινώσεις της AMS και Bank of New York, αντίστοιχα, οδηγώντας τους βασικούς δείκτες ακόμη χαμηλότερα. Εναλλαγές προσήμων επικράτησαν σε όλη σχεδόν τη συνεδρίαση, με το συχνά εμφανιζόμενο ”συν” να οφείλεται στις βιομηχανικές παραγγελίες, στο δείκτη ISM, αλλά και στη Dupont.

Από το δίλημμα που είχαν οι βασικοί δείκτες της Wall από την αρχή της συνεδρίασης, απαλλάχτηκαν πριν το τέλος της, επιλέγοντας το αρνητικό πρόσημο. Οι επενδυτές διχάστηκαν ουκ ολίγες φορές νωρίτερα, αφού παρουσιάστηκαν και θετικά και αρνητικά μακροοικονομικά και εταιρικά νέα.

Η Advanced Micro Systems ανακοίνωσε, ότι περιμένει λειτουργικές ζημίες για το γ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ η Bank of New York κοινοποίησε, ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα μειωθούν σημαντικά λόγω αύξησης της δανειοδότησης προς τεχνολογικές εταιρίες.

Αντίθετα, η εταιρία χημικών Dupont έκανε γνωστό ότι τα αποτελέσματά της του γ΄ τριμήνου θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με πέρσι και ανώτερα των προσδοκιών.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, σημαντική αύξηση, στις 417.000, σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας 9έναντι προβλέψεων για πτώση στις 410.000), ενώ σημαντικά θετικότερα ήταν τα νέα από βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο (αμετάβλητες ενώ αναμενόταν πτώση κατά 0,3%) και ο δείκτης τάσεων ISM, ο οποίος ανήλθε στο 53,9 έναντι προβλέψεων για 51,4.

Στο -0,47% και τις 7.717 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο Dow, ενώ απώλειες 1,77% εμφάνισε ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.166 μονάδων, ενώ πτωτικά κατά 1,08% έκλεισε και ο S&P 500 (819 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v