Διαλλακτικότερος ο Μπους; (update)

”Πιθανό” και όχι ”αναπόφευκτο” χαρακτήρισε τον πόλεμο στο Ιράκ ο Τζ. Μπους μιλώντας δια τηλεοράσεως στους πολίτες των ΗΠΑ. Η διαλλακτικότερη στάση Μπους προσέφερε ανάσα στις αγορές, αν και από την ομιλία του δεν έλειψαν οι κατηγορίες κατά του Σ. Χουσεΐν, τον οποίο χαρακτήρισε ”μαθητή του Στάλιν”.

Διαλλακτικότερος ο Μπους; (update)
Διαλλακτικότερος του αναμενομένου, απέναντι στην πιθανότητα επέμβασης στο Ιράκ, εμφανίστηκε ο αμερικανός πρόεδρος κατά το χθεσινό τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τους πολίτες των ΗΠΑ.

Ο Τζ. Μπους Jr, είπε ότι, αν και ”ο πόλεμος κατά του Ιράκ είναι πιθανός, δεν είναι αναπόφευκτος”, τονίζοντας τη δυνατότητα που έχει ο Σ. Χουσεΐν να πειθαρχήσει στα αιτήματα των αμερικανών. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η δήλωση του προέδρου από το Σινσινάτι, χωρίς να περιέχει κάτι καινούριο, είναι η πρώτη που αφήνει να διαφανούν σημάδια πιθανής ματαίωσης της επέμβασης.

Το γεγονός, άλλωστε επισημαίνεται ανάγλυφα από τις ευρωπαϊκές αγορές, που – με εξαίρεση τη Φρανκφούρτη, η οποία αντιμετωπίζει τα δυσμενή στοιχεία της ανεργίας- ”ανασαίνουν” ανακουφισμένες, αλλά και από τα futures της Wall, που διαμορφώνονται ανοδικά.

Ωστόσο, από το διάγγελμα Μπους δεν έλειψαν οι κατηγορίες κατά του ιρακινού προέδρου τον οποία χαρακτήρισε ”μοναδικό εχθρό των ΗΠΑ, που συγκεντρώνει όλους τους κινδύνους του σήμερα” και ”μαθητή του Στάλιν”.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δηλώσεις Μπους, έγιναν προκειμένου αυτός να ”τεστάρει” την υποστήριξη της κοινής γνώμης πριν και την επίσημη έγκριση πιθανής επέμβασης από το Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα.



”Το Ιράκ έχει τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή να προμηθεύσει τους τρομοκράτες με χημικά και βιολογικά όπλα εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους”, είπε ο πλανητάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πλην του CNN σχεδόν κανένα εθνικό αμερικανικό δίκτυο δεν διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει τις δηλώσεις Μπους, αφού εκτίμησαν, ότι το περιεχόμενό τους δεν είχε κάτι νέο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v