Πέρασε σε θετικό έδαφος η Wall

Δεν... το βάζει κάτω η αμερικανική αγορά, προσπαθώντας να κρατηθεί όσο το δυνατό περισσότερο σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η παρέμβαση του Μπους στο θέμα του αποκλεισμού των λιμανιών της Δυτικής Ακτής θα μπορέσει να υπερκεράσει τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας και την πιθανή σύρραξη με το Ιράκ.

”Πεισματάρα” αποδεικνύεται η αμερικανική αγορά, καθώς κάνει νέα προσπάθεια ανόδου, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η παρέμβαση Μπους για απεγκλωβισμό των λιμανιών της Δυτικής Ακτής θα υπερισχύσει των αρνητικών επιδράσεων από τις ανησυχίες για την οικονομία και πιθανή σύρραξη με το Ιράκ.

Το πρώτο βήμα από πλευράς προέδρου Μπους έγινε με τον διορισμό επιτροπής εμπειρογνωμόνων οι οποίοι και θα αποφανθούν σχετικά με την οικονομική επίδραση από τον αποκλεισμό των λιμανιών.

Στέλεχος της Global Partners Securities σχολιάζει πως η ανακοίνωση της είδησης αυτής ξάφνιασε ευχάριστα την αγορά, ωστόσο αργότερα ήρθαν να επικρατήσουν οι παράγοντες που οδηγούν την αγορά χαμηλότερα και στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 7604,79 με άνοδο 1%, ενώ και ο S&P καταγράφει κέρδη 0,55% στις 804,96 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται στις 1140,09 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,02%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένει η Wall Street αλλά και ο αμερικανικός λαός το διάγγελμα που θα απευθύνει ο πρόεδρος Μπους, απαντώντας στις πρόσφατες επικρίσεις, με το να υπογραμμίσει σαφέστατα τους κανονισμούς των Ηνωμένων Εθνών που έχει παραβεί το Ιράκ.

Θετική ώθηση προσπαθεί να δώσει στην τεχνολογική αγορά η Intel, ύστερα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του CEO της εταιρίας για ανάκαμψη του κλάδου ήδη από τις αρχές του 2003.

Ωστόσο, η Prudential Financial υποβάθμισε τις εταιρίες του κλάδου επεξεργαστών σε market perform από market outperform. Επιπλέον, η Prudential αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2003 των εταιριών του κλάδου, υποβαθμίζοντας παράλληλα σε hold ορισμένες εταιρίες όπως η Broadcom και η LSI Logic.

Πτωτικά κινούνται ακόμη και οι μετοχές της Cisco Systems, καθώς η Deutsche Bank περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2002 και 2003. Απώλειες καταγράφει και ο τίτλος της JP Morgan Chase, ύστερα από την ανακοίνωση 4.000 απολύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v