Το ξανασκέφτεται η Wall…

Σκεπτικισμό και αναδίπλωση προκαλεί τελικά στη Wall η πτώση της ανεργίας το Σεπτέμβριο, καθώς απομακρύνεται την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από τη FED σε περίπτωση που τα νέα από την απασχόληση ήταν απογοητευτικά. Πιέσεις ασκούν στο Dow τα νέα από την Alcoa, ενώ στο Nasdaq, οι υποβαθμίσεις εταιριών μικροτσίπ από τη Morgan Stanley.

Αρνητικές μοιάζουν να είναι οι… δεύτερες σκέψεις των επενδυτών στη Wall Street, καθώς η διαφαινόμενη ”αναβολή” στη μείωση των επιτοκίων από τη FED, που φαίνεται να προκαλείται από τη μειωμένη ανεργία το Σεπτέμβριο, βαραίνει περισσότερο από τα ίδια τα θετικά νέα από την απασχόληση.

Η ανεργία υποχώρησε στο 5,6% το Σεπτέμβριο, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για αύξησή της στο 5,9% και επίδοσης Αυγούστου στο 5,7%. Ο μέσος όρος των ωρομισθίων, για τον ίδιο μήνα, εξακολούθησε να αυξάνεται με ρυθμό 0,3%. Αντίθετα, οι νέες θέσεις εργασίας μειώθηκαν σημαντικά κατά 43.000, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 5.000.

Οι απόψεις των αναλυτών συνέκλιναν στην πιθανότητα αύξησης της ανεργίας, σενάριο αισιόδοξο, καθώς σύμφωνα με βάσιμες φήμες, κάτι τέτοιο θα ωθούσε τη FED σε μείωση επιτοκίων ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.



Πιέσεις προκαλεί στο Dow η ανακοίνωση της κατασκευάστριας αλουμινίου, Alcoa για μειωμένα κατά 4 σεντς ανά μετοχή έσοδα γ΄ τριμήνου, ενώ το ”εμπόδιο” του Nasdaq ακούν στο όνομα ”Morgan Stanley”. Ο οίκος υποβάθμισε κατασκευάστριες εταιρίες μικροτσίπ, όπως η Applied Materials, η Lam Research και η Cymer.

Στο -1,03% και τις 7.637 μονάδες βρίσκεται τώρα ο δείκτης Dow, ενώ απώλειες κατά 0,72% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.157 μονάδων. Στο -1,15% και τις 809 μονάδες βρίσκεται ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v