Καθησύχασε τη Wall ο Μπους;

Θετικό κλίμα επικρατεί στη Wall Street, μετά τις ήπιες δηλώσεις Μπους, ο οποίος χαρακτήρισε τον πόλεμο ”πιθανό”, αλλά όχι ”αναπόφευκτο”, τάση που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στη συνέχεια της συνεδρίασης. Δυσμενή σχόλια από Merrill Lynch και Goldman Sachs για Cisco και IBM, αντίστοιχα.

Θετικό κλίμα δημιουργούν για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι χθεσινές δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, οι οποίες, κατά γενική ομολογία, ήταν διαλλακτικότερες του αναμενομένου.

Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον πόλεμο κατά του Ιράκ πιθανό αλλά όχι αναπόφευκτο, ενώ κατηγόρησε τον Σ. Χουσεΐν για ”μαθητή του Στάλιν”.

Αρνητική επιρροή ασκούν οι νέες υποβαθμίσεις εταιριών του τεχνολογικού κλάδου από επενδυτικούς οίκους. Συγκεκριμένα, η Merrill Lynch περιέκοψε κατά 1 σεντ τις προβλέψεις της για τα κέρδη του τριμήνου του Οκτωβρίου της Cisco.

H Goldman Sachs, αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της IBM το 2002 και το 2003, εκτιμώντας, ότι η αδυναμία στον τεχνολογικό κλάδο θα παραταθεί και στο α΄ εξάμηνο του επόμενου έτους.

Σε κλαδικό επίπεδο, η CSFB υποβάθμισε τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών σε market weight από overweight, ενώ αντίθετα, η Lehman Brothers αναβάθμισε τις αμερικανικές φαρμακευτικές υψηλής κεφαλαιοποίησης σε ”positive” από ”negative”.

Στο +1,10% και τις 7.504 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, ενώ o Nasdaq κερδίζει 0,95% και διαμορφώνεται στις 1.130 μονάδες. Ανοδικά 0,90% ξεκίνησε και ο S&P 500, στις 792 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v