Χαμόγελα στη Wall Street

Με κέρδη, μετά από σημαντικές διακυμάνσεις, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall, αφού η παρέμβαση Μπους για τη λήξη της απεργίας των λιμενεργατών της δυτικής ακτής, αλλά και η κάλυψη των short θέσεων συνέβαλαν στην ανοδική κίνηση των δεικτών. Αρνητική επιρροή άσκησε, μετά το άνοιγμα η υποβάθμιση τεχνολογικών εταιριών.

Το θετικό της πρόσωπο παρουσίασε στη σημερινή συνεδρίαση η Wall, αφού η παρέμβαση Μπους αναφορικά με το θέμα των λιμένων, που συνεχίζει να βρίσκεται στην ”ημερήσια διάταξη”, αλλά και το short covering ώθησαν υψηλότερα τους βασικούς δείκτες.

Κύκλοι της αγοράς απέδωσαν την παραπάνω άνοδο, μεταξύ άλλων, στην κάλυψη των short θέσεων, ενώ η δρομολόγηση – όπως διαφαίνεται - της λύσης του προβλήματος των λιμένων της δυτικής ακτής συνέβαλε επίσης σημαντικά στην διατήρηση του θετικού κλίματος.

Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την άποψη πως η παραπάνω ενίσχυση δεν μπορεί ”να οφείλεται σε ιδιώτες επενδυτές (retail)”, εκφράζοντας παράλληλα την αμφιβολία τους για την πιθανότητα να οδηγηθεί η Wall σε ένα ανοδικό (bull) ράλι, αφού ”η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια παραμένει”, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

Πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των αυτοκινητοβιομηχανιών, κυρίως λόγω της υποβάθμισης του κλάδου από την Credit Suisse First Boston, αλλά και της μείωσης των εκτιμήσεων της Morgan Stanley για Ford, GM, Daimler Chrysler.

Στις 7.501 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow, καταγράφοντας κέρδη ύψους 1,06%%, ενώ κέρδη της τάξεως του 0,87% σημείωσε ο τεχνολογικός Nasdaq, στις 1.129 μονάδες.

Εξάλλου, στο +1,42% μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο S&P, διαμορφούμενος στις 796 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v