Τεχνολογική ανάκαμψη λόγω Yahoo στη Wall

Ράλι προκαλούν στη Wall και ιδίως στο Nasdaq, οι προβλέψεις της Yahoo για τα μελλοντικά της μεγέθη, καθώς βελτιώνουν την εικόνα του τεχνολογικού κλάδου, ενώ θετική είναι η συμβολή της πτώσης των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας. Κέρδη 5,70% καταγράφει στο ντεμπούτο της στο NYSE η 3Ε (15,65 δολ.).

Σε σημαντική άνοδο ωθεί τους βασικούς δείκτες της Wall η ανακοίνωση της Yahoo για επιστροφή στην κερδοφορία και αισιοδοξία για το μέλλον, αλλά και η σημαντική βελτίωση των εβδομαδιαίων στοιχείων για την απασχόληση. ”Αφορμή για τεχνική ανάκαμψη” χαρακτηρίζουν την εξέλιξη κάποιοι αμερικανοί αναλυτές.

Η Yahoo (το γνωστό ”ψαχτήρι”) ανακοίνωσε κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του 2002, αντιστρέφοντας την εικόνα που είχε δημιουργηθεί το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Επίσης, αναφορικά με τις πωλήσεις της, η εταιρία ανακοίνωσε ότι, για το 2002, θα διαμορφωθούν στο ανώτερο ύψος των προσδοκιών.

Την θετική ανακοίνωση του Yahoo διαδέχτηκε αυτή της εταιρίας κατασκευής ημιαγωγών, Rambus, η οποία ανακοίνωσε υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη για το γ΄ τρίμηνο, ενώ ”ανέβασε” τον πήχη των εσόδων της για το 2002.

Εξάλλου, η ασφαλιστική Aetna ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το τρίμηνο που τελείωσε θα είναι διπλάσια από τα προβλεπόμενα, ενώ κατά το τρίμηνο του 2001, εμφάνισαν πτώση.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, σημαντική πτώση (κατά 40.000) εμφάνισαν ο αριθμός των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας και διαμορφώθηκαν στις 384.000, διαψεύδοντας τους αναλυτές, που έκαναν λόγο για 405.000, αλλά και ”ξεπερνώντας” την επίδοση της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν στις 424.000.

Εξάλλου, πτωτικά διαμορφώθηκε ο ρυθμός αύξησης των αποθεμάτων των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στο 0,2%, έναντι προβλέψεων για 0,3% και ενώ τον Ιούλιο ήταν στο 0,6%.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκίνησε στο NYSE η διαπραγμάτευση της μετοχής της Coca Cola 3E, με τη μορφή των ADS, η οποία τώρα κερδίζει 5,74% και η τιμή της διαμορφώνεται στα 15,65 δολάρια.

Στο +1,11% και τις 7.366 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο Dow, ενώ κέρδη κατά 2,34% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.140 μονάδες. Ανοδικά κατά 1,32% και ο S&P 500, στις 787 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v