Wall: Να την πάλι η αρκούδα!

Τα νέα από General Electric (η Morgan Stanley περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή) και Hewlett Packard (ανακοίνωσε ότι η τεχνολογική ανάκαμψη δεν πρέπει να αναμένεται μέσα στο 2003) επανέφεραν τη Wall στο αρνητικό έδαφος και τις σημαντικές απώλειες.

Την αρνητικότερη επίδραση, σύμφωνα με τους αναλυτές στην εικόνα της αγοράς είχε η κίνηση της Morgan Stanley να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της General electric το 2003.

Σημαντικές πιέσεις κατέγραψε άλλωστε και ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, αφού, τη Δευτέρα, η απόφαση των Lehman Bros και CSFB να υποβαθμίσουν την General Motors και ολόκληρο τον κλάδο, αντίστοιχα είχε καταλυτική επιρροή.

Η Morgan Stanley περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για την τιμή στόχο της General Electric το 2003, εκτιμώντας ως αρνητική την επίδοση επιμέρους κλάδων της εταιρίας, όπως είναι αυτός της αεροναυπηγικής και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ο τελευταίος, δέχτηκε ακόμη μεγαλύτερη πίεση από την κίνηση της Moody’s να υποβαθμίσει την J.P. Morgan Chase.

Τα… δικά του προβλήματα είχε ο τεχνολογικός Nasdaq, αφού η ανακοίνωση της Hewlett Packard δημιούργησε πτωτικό κλίμα, το οποίο μόνο προσωρινά μπόρεσε να ανατρέψει ο Nasdaq.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της εταιρίας, ανακοίνωσε πως δεν περιμένει ανάκαμψη του τεχνολογικού τομέα μέσα στο 2003, ενώ και οι δαπάνες των πελατών της αναμένεται να είναι σταθερές.



Στις 7.286 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, καταγράφοντας απώλειες -2,87%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση της τάξης του 1,33% , στις 1.114 μονάδες.

Εξάλλου, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες της τάξης του 2,73%, στις 776 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v