Αρνητικές ενδείξεις για τη Wall

Φρανκφούρτη και Παρίσι διευρύνουν τις απώλειες, καθώς από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έρχονται αρνητικές ενδείξεις λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall, λόγω των απογοητευτικών προβλέψεων της Hewlett-Packard και την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Morgan Stanley για τη General Electric.

Οι αρνητικές ειδήσεις για τις Morgan Stanley και Hewlett-Packard, αναμένεται να εντείνουν τις πιέσεις στην αμερικανική αγορά, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

Η Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2003 της General Electric, εξαιτίας των ανησυχιών για τις υψηλές απώλειες στη χρηματοοικονομική μονάδα της εταιρίας αλλά και την πορεία της μονάδας αεροναυπηγικής.

Επιπρόσθετα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Hewlett-Packard ανακοίνωσε ύστερα από το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης ότι η εταιρία δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει σε μια ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου μέσα στο 2003, καθώς εκτιμά ότι τα επενδυτικά προγράμματα των πελατών της θα συνεχίσουν να παραμείνουν σε χαμηλό επίπεδο.

Αντίθετα, θετικά αναμένεται να επιδράσει η επανέναρξη της λειτουργίας των λιμανιών της Δυτικής Όχθης ύστερα από τον αποκλεισμό 10 ημερών, με απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Σαν Φραντσίσκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v