Η Hewlett εξανεμίζει τα χθεσινά κέρδη της Wall

Αρνητικό κλίμα δημιουργούν για τη Wall εταιρικά νέα από τη Hewlett Packard και άλλες τεχνολογικές εταιρίες, αλλά και η υποβάθμιση από τη Morgan Stanley της πορείας της General Electric το 2003. Σε ”τεχνικούς λόγους” και σε short covering αποδίδουν αναλυτές τη χθεσινή άνοδο.

Σε αρνητικό έδαφος οδηγούν τη Wall στο ξεκίνημα τα εταιρικά νέα από τεχνολογικές εταιρίες, αλλά και τη General Electric.

Για ”τεχνική άνοδο και αρκετό short covering” , κάνουν τώρα λόγο οι αμερικανοί αναλυτές, σχολιάζοντας τα χθεσινά κέρδη των βασικών δεικτών.

Ο επικεφαλής της Hewlett Packard, ανακοίνωσε ότι δεν αναμένει ανάκαμψη του τεχνολογικού τομέα μέσα στο 2003, ενώ όπως προκύπτει από την πελατειακή της βάση, οι δαπάνες για τεχνολογία θα παραμείνουν επίπεδες την επόμενη χρονιά. Η δυσμενής εξέλιξη άσκησε προσυνεδριακή πίεση και στις μετοχές των Microsoft και Intel.

Στα αρνητικά νέα της ημέρας περιλαμβάνεται ακόμη η υποβάθμιση της Morgan Stanley στις εκτιμήσεις της για την πορεία της μετοχής της General Electric το 2003, εν μέσω ανησυχίας για τις επιδόσεις των τομέων της αεροναυπηγικής και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Αισιόδοξη νότα προσδίδει στη σημερινή συνεδρίαση η (τουλάχιστον) προσωρινή λήξη της απεργίας των λιμενεργατών της Δυτικής ακτής, που επετεύχθη με την παρέμβαση δικαστικού λειτουργού, κατόπιν αιτήματος Μπους.

Στο -1,72% και τις 7.372 μονάδες ξεκίνησε ο Dow, ενώ απώλειες κατά 1,38% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.113 μονάδες. Πτωτικά (1,55%) και ο S&P 500, στις 786 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v