Βαθύ κόκκινο για τον Dow!

Στη γνώριμη τον τελευταίο καιρό εικόνα, των σημαντικών απωλειών, επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες της Wall, εν μέσω αρνητικών νέων από τις General Electric και Hewlett Packard, αλλά και με ισχυρές πιέσεις στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στο σύνηθες ”μοτίβο” των σημαντικών απωλειών επανέρχεται η Wall Street, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν επηρεασμένοι από την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη της General Electric, αλλά τις αρνητικές προειδοποιήσεις της Hewlett Packard.

Η Morgan Stanley περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για την τιμή στόχο της General Electric το 2003, εκτιμώντας ως αρνητική την επίδοση επιμέρους κλάδων της εταιρίας, όπως είναι αυτός της αεροναυπηγικής και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Είναι πολύ άσχημο για την ψυχολογία να βλέπει κανείς τη μετοχή μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη να δέχεται πίεση και να κινείται σε τόσο χαμηλά επίπεδα, παρατηρεί αναλυτής της Burnham Securities. Ο ίδιος, για τον τίτλο της Ford, επισημαίνει ότι έχει συμπεριφορά χρεοκοπημένης εταιρίας, χωρίς κάτι τέτοιο να συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Ο επικεφαλής της Hewlett Packard ανακοίνωσε πως δεν περιμένει ανάκαμψη του τεχνολογικού τομέα μέσα στο 2003, ενώ και οι δαπάνες των πελατών της αναμένεται να είναι σταθερές.

Πτωτικά εξάλλου εξακολουθεί, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, να κινείται ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τι υποβαθμίσεις της Lehman brothers General Motors και της CSFB για όλο τον τομέα των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Αντίθετα, θετική, αλλά αμελητέα είναι η επίδραση της λήξης των απεργιακών κινητοποιήσεων των λιμενεργατών της δυτικής ακτής, που επετεύχθη κατόπιν αιτήματος Μπους για μεσολάβηση δικαστικής εξουσίας.

Στο -2,78% και τις 7.293 μονάδες, ενώ στο -0,89% βρίσκεται ο Nasdaq, ο οποίος συναντά τις 1.119 μονάδες. Σημαντική η πτώση και για τον S&P 500 (-2,45%), ο οποίος κινείται στις 779 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v