Νεύρα με ”φόντο” θετικά νέα στη Wall (update)

Ως θετικό εκτιμάται το κλίμα που δημιούργησαν στη Wall οι προβλέψεις της Yahoo και η σημαντική πτώση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας. Αντίθετα, αρνητική είναι η επιρροή από τις χθεσινές εκτιμήσεις για General Electric, αλλά και από τη γενικότερη πτωτική τάση. Με μικρότερο των προβλέψεων ρυθμό αυξήθηκαν τα αποθέματα τον Αύγουστο.

Προϋποθέσεις ανόδου δημιούργησαν για τη Wall στο άνοιγμα, τόσο οι ανακοινώσεις των Yahoo και Aetna, όσο και τα θετικότερα του αναμενομένου νέα από την απασχόληση. Αντίθετα, αρνητική επιρροή ασκεί για δεύτερη ημέρα η είδηση της υποβάθμισης των προοπτικών της General Electric από τη Morgan Stanley.

Επίσης στο μακροοικονομικό επίπεδο, χαμηλότερα του αναμενομένου ανακοινώθηκαν τα αποθέματα χονδρικής του Αυγούστου, τα οποία αυξήθηκαν με ρυθμό 0,2%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 0,3% και τον Ιούλιο είχαν ”τρέξει” με 0,6%.

Σημαντική πτώση (κατά 40.000) εμφάνισε ο αριθμός των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας και διαμορφώθηκαν στις 384.000, διαψεύδοντας τους αναλυτές, που έκαναν λόγο για 405.000, αλλά και ”ξεπερνώντας” την προηγούμενη επίδοση, που ήταν στις 424.000.

Το γνωστό ”ψαχτήρι” του διαδικτύου, η Yahoo ανακοίνωσε κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του 2002, αντιστρέφοντας την εικόνα που είχε δημιουργηθεί το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Επίσης, αναφορικά με τις πωλήσεις της, η εταιρία ανακοίνωσε ότι, για το 2002, θα διαμορφωθούν στο ανώτερο ύψος των προσδοκιών.

Εξάλλου, η ασφαλιστική Aetna ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το τρίμηνο που τελείωσε θα είναι διπλάσια από τα προβλεπόμενα, ενώ κατά το τρίμηνο του 2001, εμφάνισαν πτώση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκινά στο NYSE η διαπραγμάτευση της μετοχής της Coca Cola 3E, με τη μορφή των ADRs.

Στο +0,22% και τις 7.302 μονάδες άνοιξε ο δείκτης Dow, ενώ κέρδη κατά 0,52% εμφανίζει και ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.119 μονάδων. Ανοδικό κατά 0,25% το άνοιγμα και του S&P 500, στις 778 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v