Πράσινο φως στη Wall από General Electric

Τα αποτελέσματα της General Electric, τονώνουν το ηθικό των επενδυτών και φαίνεται ότι συντηρούν το θετικό κλίμα της Πέμπτης στη Wall. Δύσκολη μοιάζει η συνεδρίαση για το Nasdaq, αφού ειδήσεις από τις Lucent, Juniper και Intel είναι πιθανόν να πιέσουν τον τεχνολογικό κλάδο. Προς το παρόν, τον τόνο δίνει η αναβάθμιση της IBM από τη UBS. Σημαντική πτώση κατέγραψε το καταναλωτικό κλίμα (Μίτσιγκαν) τον Οκτώβριο.

Συνέχεια για το Dow φαίνεται ότι θα έχει το θετικό κλίμα της Πέμπτης, αφού η προσφάτως ”ταλαιπωρημένη” General Electric ανακοίνωσε υψηλότερα από πέρσι αποτελέσματα, τονώνοντας το ηθικό των επενδυτών. Αντίθετά δυσκολότερος αναμένεται ο ”δρόμος” του Nasdaq, λόγω των αρνητικών νέων από σημαντικές τεχνολογικές.

Η General Electric, ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου της τάξης των 41 σεντς ανά μετοχή, 8 σεντς υψηλότερα από πέρσι και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Υπενθυμίζεται, ότι κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας η μετοχή είχε δεχτεί πιέσεις, μετά τις αρνητικές εκτιμήσεις που εκφράστηκαν για τα μελλοντικά της μεγέθη.

Αντίθετα αρνητικά είναι τα νέα από τον κλάδο της τεχνολογίας, αφού η Lucent ανακοίνωσε ότι οι ζημιές ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο θα είναι σημαντικά μεγαλύτερες από ό,τι αναμενόταν, ενώ προτίθεται να προβεί σε απολύσεις 10.000 εργαζομένων μέσα στο 2003.

Εξάλλου η UBS περιέκοψε την τιμή στόχο για την Intel από 26 σε 18 δολ., ενώ η Juniper ανακοίνωσε την Πέμπτη μεγαλύτερες των αναμενομένων ζημιές για το γ΄ τρίμηνο. Στα θετικά του κλάδου πρέπει να υπολογίζεται η αναβάθμιση της Lehman Bros στη μετοχή της IBM, από equal weight σε overweight.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, πτωτικά κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, υποχωρώντας κατά 1,2%, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση κατά 1,1%. Σε ανάλογα με τις προβλέψεις επίπεδα κινήθηκε εξάλλου ο δείκτης τιμών παραγωγού, για τον ίδιο μήνα, στο 0,1%.

Άλλωστε, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν ανακοινώθηκε για τον Οκτώβριο στο 80,4 ενώ τον Σεπτέμβριο είχε βρεθεί στο 86,1 και οι αναλυτές περίμεναν να πέσει στο 85,2.

Στο +2,25% και τις 7.703 μονάδες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο Dow, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 1.186 μονάδες με μεταβολή +1,95%. Ανοδικά 2% κινείται και ο S&P 500, στο επίπεδο των 819 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v