Μπαλί και Boeing ”πιέζουν” τη Wall Street

Αλώβητη προσπαθεί να βγει η αμερικανική αγορά από τις τρομοκρατικές ενέργειες στο Μπαλί, ενώ πιέσεις ασκεί στην Boeing η παραγγελία 120 αεροσκαφών από την EasyJet προς την Airbus. Κλειστή παραμένει η αγορά των ομολόγων λόγω εορτασμού της ημέρας του Κολόμβου.

Η βομβιστική επίθεση στο Μπαλί επηρεάζει αρνητικά την αμερικανική αγορά, η οποία δίνει μάχη να συγκρατήσει τα κέρδη των δύο προηγουμένων συνεδριάσεων, εν μέσω νέων ”τρομοκρατικών” ανησυχιών. Κλειστή παραμένει η αγορά των ομολόγων λόγω εορτασμού της ημέρας του Κολόμβου.

Η τρομοκρατική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο του Μπαλί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σκότωσε περίπου 187 άτομα και άφησε πάνω από 200 αγνοούμενους, εγείροντας νέες ανησυχίες για την παγκόσμια τρομοκρατία, οι οποίες πλήττουν ήδη τις ευρωπαϊκές αγορές.

Υψηλές απώλειες καταγράφει ήδη ο τίτλος της Boeing, καθώς η EasyJet, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει 120 αεροσκάφη από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία Airbus, τη μεγαλύτερη ανταγωνιστική της Boeing.

Πτωτικές τάσεις ακολουθεί και ο τίτλος της Citigroup, καθώς η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο πρώην CEO της WorldCom, Μπερνάρντ Έμπερς, έχει λάβει δάνεια από την ασφαλιστική Travelers, εταιρία πρόσφατα αποσχισθείσα από τη Citigroup.

Εξάλλου, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία εκδόσεων Τύπου Knight Ridder, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου σημείωσαν άνοδο, αντίστοιχη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Αντίθετα, απώλειες καταγράφουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε σε neutral από buy τις Ford, General Motors και Delphi.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7795,70 μονάδες με απώλειες 0,70%, ενώ ακολουθεί και ο Nasdaq με πτώση 0,92% στις 1199,06. Ο S&P σημειώνει απώλειες ύψους 0,35% στις 832,39 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v