”Τραμπάλα” οι δείκτες μέχρι το τέλος στη Wall!

Αναποφάσιστη μέχρι το τέλος της συνεδρίασης παρέμεινε η αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να εναλλάσσουν συνεχώς πρόσημα καταγράφοντας οριακές ωστόσο μεταβολές. Κλειστή παρέμεινε η αγορά των ομολόγων, λόγω του εορτασμού της ημέρας του Κολόμβου.

Χωρίς κατεύθυνση έμοιαζε να κινείται η αμερικανική αγορά μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σε υποτονικό κλίμα, λόγω του εορτασμού της ημέρας του Κολόμβου, που κράτησε την αγορά των ομολόγων κλειστή.

Επιπλέον, έντονη νευρικότητα επικρατούσε σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, με τη Wall Street να προσπαθεί να ξεφύγει από το αρνητικό κλίμα που κυριάρχησε στις διεθνείς αγορές ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μπαλί.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας Merck, ύστερα από την θετική απόφαση δικαστηρίου για το Prilosec της AstraZeneca, καθώς διαθέτουν από κοινού τα δικαιώματα. Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των Home Depot και Wal-Mart Stores.

Τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης διεύρυνε και ο τίτλος της Yahoo, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου την περασμένη εβδομάδα.

Αντίθετα, με απώλειες έκλεισε η μετοχή της Boeing, καθώς η βρετανική αεροπορική EasyJet ανακοίνωσε την απόκτηση 120 αεροσκαφών από την ανταγωνιστική της Boeing, Airbus. Επιπρόσθετα, δημοσίευμα της Wall Street Journal έκανε λόγο για πιθανότητα περικοπής της παραγωγής της Boeing τουλάχιστον μέχρι το 2004.

Αρνητικά κινήθηκαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ύστερα από την υποβάθμισε σε neutral από buy των General Motors και Ford από την Merrill Lynch.

O Dow Jones έκλεισε στις 7877,40 μονάδες με κέρδη κατά 0,35% ενώ και ο Nasdaq σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,83% στις 1220,53 μονάδες. Ο S&P διαμορφώθηκε στις 841,44 καταγράφοντας άνοδο κατά 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v