Εμφανίστηκαν... ταύροι στη Wall Street !

Το κλίμα ευφορίας που επικρατεί ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης και τροφοδοτήθηκε από καλά επιχειρηματικά νέα, ”καλά κρατεί” στη Wall Street, με τον Dow Jones να έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τις 8.100 μονάδες και να διευρύνει ακόμη περισσότερο τα κέρδη του, ενώ οι εκτιμήσεις για τα κέρδη της Intel συντηρούν το ράλι στο Nasdaq.

Διευρύνει τα κέρδη της η αμερικανική αγορά επωφελούμενη από τις θετικές εταιρικές ειδήσεις, που έχουν επαναφέρει τον Dow Jones πάνω από τις 8.000 μονάδες.

Το θετικό κλίμα δημιουργήθηκε και συντηρείται από τις θετικές ανακοινώσεις εταιριών όπως η General Motors, η Citigroup, η Johnson & Johnson και η Microsoft.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων παγκοσμίως, General Motors, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν στα 1,20 δολάρια ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 99 σεντς. Ωστόσο, οι δαπάνες που σχετίζονται με την απαξίωση της επένδυσης στη Fiat, οδήγησαν σε ζημίες ύψους 804 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, ο χρηματοοικονομικός όμιλος Citigroup ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν στα 74 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για 73 σεντς. Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της Johnson & Johnson, η οποία κέρδισε 60 σεντς ανά μετοχή.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Bank of America, καθώς τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο υπερέβησαν κατά 4 σεντς τις εκτιμήσεις της αγοράς. Εξάλλου, οι θετικές εκτιμήσεις της Goldman Sachs για τα αποτελέσματα της Microsoft οδηγούν σε άνοδο τις μετοχές της τελευταίας.

Κέρδη καταγράφει ήδη και η μετοχή της Intel, η οποία αναμένεται ύστερα από το λήξη της συνεδρίασης να ανακοινώσει τα κέρδη του τριμήνου, που υπολογίζονται στα 13 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 10 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Υψηλότερα κινείται και ο τίτλος της καπνοβιομηχανίας Philip Morris, καθώς η Goldman Sachs αναβάθμισε την εταιρία σε recommend από market outperform

Αδιάφορη άφησαν την αγορά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σχετικά με τα επιχειρηματικά αποθέματα Αυγούστου, τα οποία υποχώρησαν κατά 0,1%, έναντι εκτιμήσεις για άνοδο περί το 0,2%.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 8155,11 μονάδες με κέρδη 3,53%, ενώ ακολουθεί και ο S&P με άνοδο κατά 3,60% στις 871,71 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται περί το 4,18% στις 1271,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v