Εταιρικά κέρδη ”εκτινάσσουν” τη Wall

Τα εταιρικά κέρδη ”εκτινάσσουν” την αμερικανική αγορά με τον Dow Jones να ”σκαρφαλώνει” στις 8.000, καθώς Citigroup, General Motors και Johnson & Johnson κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών όσον αφορά στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Υψηλά κέρδη στο Nasdaq εν αναμονή των θετικών αποτελεσμάτων της Intel ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης.

Με εντυπωσιακή άνοδο ξεκίνησε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά στοχεύοντας να διευρύνει τα κέρδη των προηγουμένων ημερών, έχοντας τη βοήθεια θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου από τις Citigroup, General Motors και Johnson & Johnson. Πάνω από το 3% τα αρχικά κέρδη του Nasdaq, εν αναμονή των θετικών αποτελεσμάτων της Intel.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων παγκοσμίως, General Motors, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν στα 1,20 δολάρια ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 99 σεντς. Ωστόσο, οι δαπάνες που σχετίζονται με την απαξίωση της επένδυσης στη Fiat, οδήγησαν σε ζημίες ύψους 804 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, ο χρηματοοικονομικός όμιλος Citigroup ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν στα 74 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για 73 σεντς. Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της Johnson & Johnson, η οποία κέρδισε 60 σεντς ανά μετοχή.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Bank of America, καθώς τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο υπερέβησαν κατά 4 σεντς τις εκτιμήσεις της αγοράς. Εξάλλου, οι θετικές εκτιμήσεις της Goldman Sachs για τα αποτελέσματα της Microsoft οδηγούν σε άνοδο τις μετοχές της τελευταίας.

Κέρδη καταγράφει ήδη και η μετοχή της Intel, η οποία αναμένεται ύστερα από το λήξη της συνεδρίασης να ανακοινώσει τα κέρδη του τριμήνου, που υπολογίζονται στα 13 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 10 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Αδιάφορη άφησαν την αγορά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σχετικά με τα επιχειρηματικά αποθέματα Αυγούστου, τα οποία υποχώρησαν κατά 0,1%, έναντι εκτιμήσεις για άνοδο περί το 0,2%.

Προς τα πάνω ήταν και οι εκτιμήσεις της Merrill Lynch για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της eBay.

O Dow Jones κινείται στις 8106,92 μονάδες με κέρδη κατά 2,90% ενώ και ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 3,84% στις 1267,41 μονάδες. Ο S&P διαμορφώνεται στις 862,95 μονάδες με άνοδο 2,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v