H Intel διώχνει...τους ταύρους από τη Wall !

Με την αρνητική πρόβλεψη της Intel για τα κέρδη του έτους να πρωταγωνιστεί, η αμερικανική αγορά δεν μοιάζει ικανή να διατηρήσει τα κέρδη των τεσσάρων προηγουμένων συνεδριάσεων, καθώς ο Nasdaq ξεκίνησε με απώλειες 3%, ενώ ο ακολουθεί ο Dow με απώλειες 1,09%.

Έντονα πτωτικό είναι το κλίμα στη Wall Street ύστερα από τέσσερις ημέρες συνεχών κερδών, καθώς η αρνητική προειδοποίηση της Intel δεν αφήνει περιθώρια για συνέχιση της θετικής πορείας.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών παγκοσμίως, Intel, ανακοίνωσε ύστερα από το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης κέρδη χαμηλότερα των προβλέψεων, προειδοποιώντας μάλιστα αρνητικά για τις πωλήσεις στους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

Εξάλλου, η Coca Cola ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 47 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 48 σεντς, κατορθώνοντας ωστόσο πάλι να υπερβεί το αντίστοιχο ποσό των 41 σεντς που κέρδισε στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2001.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, Ford Motor, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 12 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Ωστόσο δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει το αντίστοιχο ποσό των 28 σεντς του προηγουμένου έτους.

Παράλληλα, η JP Morgan Chase ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του τριμήνου ανήλθαν στα 16 σεντς ανά μετοχή, χωρίς ωστόσο να ξεπερνούν το περσινό ποσό, προσθέτοντας μάλιστα ότι σχεδιάζει να απολύσει περί τα 2.000 άτομα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Boeing, της Honeywell International και της United Technologies. Ύστερα από το κλείσιμο της συνεδρίασης πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της η IBM, όπου ήδη καταγράφει απώλειες.

Απώλειες σημειώνει και ο τίτλος της Motorola, καθώς η εταιρία αν και ανακοίνωσε για πρώτη φορά ύστερα από επτά τρίμηνα αύξηση της κερδοφορίας, οι πωλήσεις της δεν ήταν αντίστοιχες των προβλέψεων.

Ο δείκτης Dow Jones κυμαίνεται στις 8166,69 μονάδες με απώλειες 1,08%, ενώ και ο S&P σημειώνει πτώση 0,82% στις 874,05 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται στις 1250,45 μονάδες με πτώση 2,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v