J.P. Morgan: Πτώση 91% στα κέρδη γ’ τριμήνου

Iσχυρή πτώση της τάξεως του 91% κατέγραψαν τα κέρδη της J.P. Morgan για το γ΄ τρίμηνο του 2002, διαμορφούμενα στα 40 εκατ. δολ. έναντι 449 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001. Η σημαντική υποχώρηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στις επισφάλειες.

J.P. Morgan: Πτώση 91% στα κέρδη γ’ τριμήνου
Δραματική πτώση στην κερδοφορία της κατέγραψε η J. P. Morgan για το γ΄ τρίμηνο του 2002, κυρίως λόγω του υψηλού αριθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Αναλυτικότερα τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 40 εκατ. δολ. ή 1 σεντς ανά μετοχή, έναντι 449 εκατ. δολ. ή 22 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001.

Eνδεικτικά αναφέρεται πως το τμήμα της τράπεζας που αναλαμβάνει τις αναδοχές και χορηγεί δάνεια σε μεγάλες επιχειρήσεις (corporate loans) κατέγραψε ζημιές ύψους 256 εκατ. δολάρια το γ΄ τρίμηνο.

Η διοίκηση της δεύτερης ισχυρότερης τράπεζας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε περικοπές ύψους 2.000 ατόμων ώστε να μειώσει τα κόστη της.

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την ισχυρή πτώση στην κερδοφορία της στις πτωχεύσεις των Εnron και WorldCom, στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Αργεντίνικη οικονομία, αλλά και στην πτώση των χρηματιστηριακών αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v