Sun Microsystems: Ζημιές και 4.400 απολύσεις

Με ζημιές έκλεισε στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2002-2003 η εταιρία παραγωγής επεξεργαστών SUN Microsystems. Προκειμένου να βελτιώσει τα αποτελέσματά της προχωρά σε απολύσεις 4.400 εργαζομένων.

Sun Microsystems: Ζημιές  και 4.400 απολύσεις
Zημιές ύψους 111 εκ. δολ. παρουσιάζει στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης της η εταιρία παραγωγής επεξεργαστών SUN Microsystems.

H εξέλιξη αυτή οδηγεί την διοίκηση της εταιρίας στην περικοπή 4.400 θέσεων εργασίας, αριθμός, που αντιστοιχεί στο 11% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση στοχεύει στην μείωση των εξόδων της κατά 100 εκ. δολ. και την βελτίωση του break even point στα 3,2 δισ. δολ.

H εταιρία παρά το γεγονός ότι είναι επιφυλακτική για την πορεία της αγοράς, εκτιμά ότι οι απολύσεις πρόκειται να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία της στο δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2003.

Όπως επεσήμανε ο Steve McGowan, οικονομικός διευθυντής της SUN, οι πωλήσεις της το Σεπτέμβριο, ειδικά στις ΗΠΑ, ήταν πολύ κάτω των αναμενόμενων.

Η εταιρία επηρεάστηκε σημαντικά από το γεγονός ότι βασίστηκε στην μεγάλη ανάπτυξη των εταιριών dotcom τα προηγούμενα χρόνια, πολλές από τις οποίες έχουν κλείσει.

Εκτός αυτού οι πωλήσεις των προϊόντων της SUN υπέστησαν μεγάλο από τον ανταγωνισμό της International Business Machines και της Dell.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v