Κατεβάζει... ταχύτητα η Wall

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιριών όπως η Ericsson και η Sun Microsystems δημιουργούν ήδη αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, το οποίο δεν φαίνεται να μπορεί να μεταστρέψει η ανακοίνωση καλύτερων από ό,τι αναμενόταν κερδών της Microsoft. Σε επίπεδα ρεκόρ το εμπορικό έλλειμμα.

Τα υψηλά κέρδη του κολοσσού πληροφορικής Microsoft δεν φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα ”επιβολής” θετικού κλίματος στην αμερικανική αγορά, με τις αρνητικές ανακοινώσεις των Ericsson και Sun Microsystems να επικρατούν.

Η Microsoft έδωσε σημαντική ώθηση στα futures ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων από ό,τι αναμενόταν κερδών για το τρίτο τρίμηνο, αλλά και την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του έτους.

Στον αντίποδα, η Ericsson ανακοίνωσε ζημίες για το τρίτο τρίμηνο υψηλότερες των προβλέψεων, μείωση κατά 29% των πωλήσεων καθώς και πτώση των παραγγελιών κατά 46%.

Επιπρόσθετα, η Sun Microsystems ”επέστρεψε” στις τριμηνιαίες απώλειες για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, ύστερα από τα κέρδη της προηγουμένης περιόδου. Ακόμη, η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να περικόψει το11% του εργατικού της δυναμικού.

Η Standard & Poor’s από την πλευρά της προχώρησε σε υποβάθμιση αρκετών επενδυτικών οίκων, όπως η Merrill Lynch, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.

Όσον αφορά στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα του ισοζυγίου διευρύνθηκε στα 38,5 δισ. δολάρια, ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι το ποσό θα έφτανε μόλις τα 35,5 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε το Σεπτέμβριο κατά 0,2%, κάτι που άλλωστε αναμενόταν από την αγορά.

Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 8200,19 μονάδες με απώλειες 0,90%, ενώ ακολουθεί και ο S&P με πτώση 0,79% στις 872,29 μονάδες. Ο Nasdaq κυμαίνεται στις 1267,22 μονάδες, υποχωρώντας περί το 0,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v