ΗΠΑ: Προς τα πάνω πληθωρισμός, εμπορικό έλλειμμα

Στο ποσοστό ρεκόρ των 38,5 δισ. δολαρίων διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα του ισοζυγίου στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, υπερβαίνοντας τις αντίστοιχες προβλέψεις για διεύρυνση στα 35,5 δισ. Αντίθετα, κατά 0,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΗΠΑ: Προς τα πάνω πληθωρισμός, εμπορικό έλλειμμα
Στα 38,5 δισ. δολάρια διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα του ισοζυγίου στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η αύξηση του πληθωρισμού για το μήνα Σεπτέμβριο ήταν αντίστοιχη με τις προσδοκίες της αγοράς, στο 0,2%.

Το εμπορικό έλλειμμα του ισοζυγίου διευρύνθηκε στα 38,5 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 35,5 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Επιπλέον, η αύξηση των εισαγωγών υποδηλώνει ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται αρκετά δυναμικά, έτσι ώστε οι εταιρίες να βρίσκονται σε θέση να αυξάνουν τις παραγγελίες από τις διεθνείς αγορές.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,2% το Σεπτέμβριο, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό των εκτιμήσεων, κυρίως εξαιτίας της αύξησης του κόστους ενέργειας, ιατρικής περίθαλψης και νέων αυτοκινήτων.

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το κόστος για την παροχή υπηρεσιών αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς η οικονομία προσπαθεί με αργό ρυθμό να ανακάμψει από την ύφεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v