Wall: Ρευστοποιήσεις με τεχνολογική αφορμή(update)

Σε απώλειες οδηγούν τη Wall Street οι τεχνολογικές μετοχές, αφού οι επενδυτές φαίνονται διατεθειμένοι να ρευστοποιήσουν τα κέρδη που ο κλάδος κατέγραψε τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Την αφορμή δίνουν οι δηλώσεις του CEO της Microsoft, ο οποίος μίλησε για ”δυσμενές περιβάλλον”. Πτώση κατά 0,2% (ανάλογη με τις εκτιμήσεις) εμφάνισε ο δείκτης των δεικτών για τον Σεπτέμβριο.

Με απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα, οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού οι τεχνολογικές μετοχές υποχωρούν, μετά τη σημαντική άνοδο στην οποία επιδόθηκαν στo διάστημα των τελευταίων δύο εβδομάδων.

”Είναι φυσιολογικό οι επενδυτές να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις, αφού οι καιροί δεν φημίζονται γι την ασφάλειά τους”, σχολιάζει αμερικανός αναλυτής.

Αφορμή φαίνεται να δίνεται στους επενδυτές, από τις δηλώσεις Ballmer του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft. Ο κ. Ballmer μέσα στο Σαββατοκύριακο, δήλωσε πως ”η αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας φαίνεται ότι δεν θα έχουν διάρκεια, ενώ το επιχειρησιακό περιβάλλον είναι δυσμενές”.

Εξάλλου, πτώση κατά 0,2% κατέγραψε τον Σεπτέμβριο ο ”δείκτης των δεικτών” της αμερικανικής οικονομίας και διαμορφώθηκε στο –0,2%, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, έναντι του -0,1%, όπου είχε βρεθεί τον Αύγουστο.

Στα θετικά της ημέρας αντίθετα, πρέπει να προστεθεί η ανακοίνωση της 3M, η οποία δικαίωσε τις προβλέψεις των αναλυτών, όσον αφορά τα αποτελέσματά της του γ΄ τριμήνου.

Στο -0,72% και τις 8.262 μονάδες κινείται τώρα ο Dow, ενώ απώλειες της τάξης του 1,31% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.271 μονάδων. Πτωτικά κατά 0,96% διαμορφώνεται και ο S&P 500, στις 876 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v