Merck: Πτώση 3,3% των κερδών του γ’ τριμήνου

Πτώση της τάξης του 3,3% κατέγραψαν τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Merck για το τρίτο τρίμηνο, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις του παυσίπονου φαρμάκου Vioxx.

Merck: Πτώση 3,3% των κερδών του γ’ τριμήνου
Χαμηλότερα κατά 3,3% ήταν τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Merck, για το τρίτο τρίμηνο, εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεων του παυσίπονου Vioxx.

Τα καθαρά κέρδη της Merck υποχώρησαν στα 1,88 δισ. δολάρια ή 83 σεντς ανά μετοχή, έναντι του ποσού των 1,95 δισ. δολαρίων ή 84 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Οι πωλήσεις της φαρμακοβιομηχανίας αυξήθηκαν 8,2% στα 12,9 δισ. δολάρια, λόγω των υψηλών εσόδων από το φάρμακο Medco.

Η Merck, η οποία έχει τρία συνεχόμενα τρίμηνα με πτώση των κερδών, αντιμετωπίζει πρόβλημα από την έλλειψη νέων προϊόντων. Μάλιστα το Vioxx έχει να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό από αντίστοιχο παυσίπονο της Pharmacia Corp.

Μάλιστα η Merck αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις τόσο του Vioxx όσο και ενός νέου παυσίπονου που πωλείται εκτός των αμερικανικών ορίων, στα 2,6-2,8 δισ. δολάρια, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για 2,8-3,1 δισ. δολάρια

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v