Wall: Και πάλι… ράλι!

Στη συνέχεια του ράλι οδήγησαν τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι τοποθετήσεις επενδυτών σε κλάδους όπως αυτοί της αεροναυπηγικής, των καπνοβιομηχανιών και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Αντίθετα, πτωτική τάση δημιούργησε στο άνοιγμα η ανακοίνωση του CEO της Microsoft, για ”δυσμενές περιβάλλον”.

Ημέρα ”ταύρων” αποδείχτηκε και η σημερινή για τη Wall Street, παρόλο που δεν ξεκίνησε και με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το Σαββατοκύριακο, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft έκανε λόγο για ”δυσμενές περιβάλλον”, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές και πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον αντίθετα συγκέντρωσαν οι κλάδοι των αεροναυπηγικών εταιριών (Boeing, Honeywell, Northrop) των χρηματοοικονομικών (J.P. Morgan Chase) και των καπνοβιομηχανιών (Philip Morris), ενώ μικρή υποχώρηση κατέγραφε η μετοχή της Microsoft, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης.

”Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι το συνηθισμένο ράλι του Οκτωβρίου, που οφείλεται εν μέρει και στο ότι ο Σεπτέρμβριος είναι ο χειρότερος μήνας για τις αγορές, παρατηρεί αμερικανός αναλυτής.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, χαμηλότερα κατά 0,2% ανακοινώθηκε ο δείκτης των δεικτών τον Σεπτέμβριο, εκπληρώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ τον Αύγουστο είχε διαμορφωθεί στο –0,1%.

Στο +2,59% και τις 8.538 μονάδες έκλεισε ο Dow, ενώ άνοδο κατά 1,69% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 1.309 μονάδες. Ανοδικά έκλεισε και ο S&P 500 στις 899 μονάδες και το +1,73%.

Απώλειες 2,33% κατέγραψε ο τίτλος της Coca Cola 3E, στα 14,65 δολάρια και αυτός της Εθνικής(-0,34%, στα 2,89 δολάρια) ενώ με άνοδο έκλεισε στη Νέα Υόρκη ο ΟΤΕ (+1,68%, στα 6,06 δολάρια).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v