Πτωτικό το κλίμα στη Wall Street (update)

Ξεκάθαρα σε πτωτικό μετετράπη το κλίμα στη Wall Street, αφού οι επενδυτές υπολογίζουν τις αρνητικές ανακοινώσεις των Texas Instruments και Taiwan Semiconductor, ενώ οι αγορές φαίνεται να βρίσκουν αφορμή για να διορθώσουν.

Ξεκάθαρα σε πτωτικό μετετράπη το κλίμα στη Wall Street, αφού οι επενδυτές υπολογίζουν τις αρνητικές ανακοινώσεις των Texas Instruments και Taiwan Semiconductor, ενώ οι αγορές βρίσκουν αφορμή για να διορθώσουν.

Οι αρνητικές επιδράσεις από τις Texas Instruments και Taiwan Semiconductor, έδωσαν τον πτωτικό τόνο από το άνοιγμα, παρέχοντας στις αγορές το ”άλλοθι” για την αναμενόμενη επί αρκετές συνεδριάσεις διόρθωση.

Η Texas Instruments, ανακοίνωσε, ότι τα έσοδα και τα κέρδη της θα είναι μειωμένα το επόμενο διάστημα. Σαν αποτέλεσμα, η CSFB αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την εταιρία τόσο αναφορικά με το 2002, όσο και για την επόμενη χρονιά. Εξάλλου, η Taiwan Semiconductors, ανακοίνωσε χαμηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Θετική είναι αντίθετα η επίδραση των αποτελεσμάτων της τηλεπικοινωνιακής AT&T, η οποία ανακοίνωσε κέρδη 6 σεντς ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων για 5 σεντς ανά μετοχή και ενώ πέρσι, το αντίστοιχο τρίμηνο, είχαν καταγραφεί ζημίες. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα αποτελέσματα της Mc Donald’s, η οποία δικαίωσε τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο -1,61% και τις 8.400 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο Dow, ενώ ποσοστιαία μεταβολή -1,65% εμφανίζει ο Nasdaq, στις 1.288 μονάδες. Στο -1,61% και τις 885 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v