Διαβάζουν τα εταιρικά νέα στη Wall

Με οριακές απώλειες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι αμερικανικές αγορές, εν μέσω μπαράζ ανακοινώσεων από εταιρίες όπως οι DaimlerChrysler, Xerox και Lucent, τις οποίες προσπαθούν να αναγνώσουν οι επενδυτές. Καθοριστική θα είναι για την πορεία της αγοράς, η ομιλία του Άλαν Γκρίνσπαν, εν όψει και της δημοσίευσης της Μπεζ Βίβλου.

Νευρικό το κλίμα στη Wall Street στην έναρξη της συνεδρίασης, με τις εταιρικές ανακοινώσεις να ”μπερδεύουν” τους επενδυτές σχετικά με τις τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν, εν αναμονή και της ομιλίας του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν.

Αναλυτές σχολιάζουν πως στη σημερινή συνεδρίαση, όπως και στις περισσότερες αυτής της εβδομάδας, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα των εταιριών.

Η προειδοποίηση από την Texas Instruments ήταν ο κύριος παράγοντας της χθεσινής πτωτικής πορείας στη Wall Street, ”χαλώντας” και το ανοδικό σερί των τριών προηγουμένων συνεδριάσεων.

Όσον αφορά στις σημερινές εταιρικές ανακοινώσεις, η DuPont έδωσε κάποια θετικά στοιχεία ήδη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Η κορυφαία αμερικανική φαρμακευτική-χημική εταιρία ανακοίνωσε τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, τα οποία ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων κατά 5 σεντς.

Στήριξη αναμένεται να αναζητήσει η αγορά και στη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου της DaimlerChrysler, τα οποία τριπλασιάστηκαν λόγο της αύξησης των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Θετικές είναι και οι επιδράσεις των αποτελεσμάτων της Xerox, η οποία ανακοίνωσε κέρδη σε σχέση με τις απώλειες του προηγουμένου έτους. Αντίθετα, τις δέκατες συνεχόμενες τριμηνιαίες απώλειες ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η Lucent Technologies, η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως.

Τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο πιέζει ακόμη και η υποβάθμιση των SBC Communications, BellSouth και Verizon από την Morgan Stanley. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η γνωστοποίηση της Μπεζ Βίβλου από τη Fed αλλά και η ομιλία του προέδρου της τελευταίας, Άλαν Γκρίνσπαν.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 8407,16 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,52%, ενώ ακολουθεί και ο S&P με πτώση 0,66% στις 884,25 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται στις 1284,98 μονάδες, με απώλειες 0,60%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v