Ξεκάθαρη πλέον η πτώση στη Wall Street (update)

Προς τα κάτω τελικά αποφάσισε να κατευθυνθεί η αμερικανική αγορά, ύστερα από πολλές και έντονες διακυμάνσεις στο μεγαλύτερο μέρος της μέχρι τώρα συνεδρίασης, καθώς υπερισχύουν οι αρνητικές εταιρικές ειδήσεις έναντι των θετικών στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας (τα οποία μπορεί να είναι και λανθασμένα).

Τα κέρδη των εταιριών Internet και τεχνολογίας καθώς και τα καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, δεν φαίνεται να μπορούν να ”διασπάσουν” το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν εταιρικές ανακοινώσεις και οδηγούν την αμερικανική αγορά σε υψηλές απώλειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κάτω από τις 400.000, στις 389.000, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση στις 405.000.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου ανακοίνωσε ότι η υψηλή αυτή πτώση είναι πιθανό να οφείλεται σε λάθος καταμέτρησης από την υπηρεσία.

Παράλληλα η Kodak ανακοίνωσε τα κέρδη του τρίτου τριμήνου τα οποία ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, προσθέτοντας όμως ότι πρόκειται να περικόψει περί τις 1300-1700 εργατικές θέσεις.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές της Honeywell International, καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε τη μετοχή της εταιρίας, δίνοντας της και τιμή στόχο τα 32 δολάρια.

Κέρδη της τάξης των 51 σεντς ανά μετοχή κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο η SBC Communications, χαμηλότερα από το αντίστοιχο ποσό των 59 σεντς ανά μετοχή της περιόδου του προηγουμένου έτους.

Εξάλλου, η Credit Suisse First Boston υποβάθμισε την μετοχή της Qualcomm σε underperform από neutral, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού που επικρατεί στην αγορά και επηρεάζει και την εταιρία.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της Tyco International, η οποία βρίσκεται υπό έρευνες των αρχών για λογιστικές παρατυπίες, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου χρήσης, τα οποία ήταν λίγο χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξάλλου, η AOL Time Warner, μητρική εταιρία του CNN, ανακοίνωσε ύστερα από το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης ότι πρόκειται να αναδημοσιεύσει τα αποτελέσματα για τα δύο προηγούμενα έτη (που έληξαν στο δεύτερο τρίμηνο) διαγράφοντας το ποσό των 190 εκατ. δολαρίων σε έσοδα και 97 εκατ. δολάρια σε κέρδη προ φόρων, από τα βιβλία της.

Η ενέργεια αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των υπό αμφισβήτηση λειτουργιών της προβληματικής της μονάδας America Online.

Εξάλλου, η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του 2003 της DaimlerChrysler, διατηρώντας τη σύσταση sell για τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αντίθετα, η JP Morgan αναβάθμισε τη μετοχή της AT&T σε overweight από underweight.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 8312,69 μονάδες με απώλειες κατά 2,14%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει πτώση 1,31% στις 1302,98 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί 1,56% στις 882,15 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v