Παραμένει πτωτικά η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται πλέον οι αμερικανικές αγορές, ύστερα από την υποβάθμιση εταιριών τηλεπικοινωνίας, αλλά και τις έρευνες των αρχών στη Citigroup, ενώ καμμία βοήθεια δεν παρείχαν οι δηλώσεις Γκρίνσπαν για αξιοσημείωτη αύξηση της παραγωγικότητας. Τάσεις ανάκαμψης δείχνει ο Nasdaq, ενώ με απώλειες 4,5% κινείται η Φρανκφούρτη.

Χαμηλότερα κινούνται πλέον οι αμερικανικές μετοχές στη Wall Street, καθώς η υποβάθμιση εταιριών του τηλεπικοινωνιακού κλάδου αλλά και οι ανησυχίες για την έρευνα των αρχών στη Citigroup, ενισχύουν το πτωτικό κλίμα. Καμία βοήθεια δεν προσέφεραν και οι δηλώσεις Γκρίνσπαν για την παραγωγικότητα.

Ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, μιλώντας σε συνέδριο του υπουργείου Εργασίας αλλά και του American Enterprise Institute, σχολίασε ότι είναι αξιοσημείωτη η αύξηση της παραγωγικότητας, αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχολιασμό για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ή τις προθέσεις της Fed για τα επιτόκια.

Άλλωστε, όπως είχαν σχολιάσει και αναλυτές πριν από την έναρξη των συναλλαγών, στη σημερινή συνεδρίαση θα κυριαρχούσαν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Η προειδοποίηση από την Texas Instruments ήταν ο κύριος παράγοντας της χθεσινής πτωτικής πορείας στη Wall Street, ”χαλώντας” και το ανοδικό σερί των τριών προηγουμένων συνεδριάσεων.

Αρκετές είναι και οι ανακοινώσεις που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση. Η DuPont έδωσε κάποια θετικά στοιχεία ήδη πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώνοντας τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, τα οποία ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων κατά 5 σεντς.

Ιδιαίτερα θετικά, χωρίς ωστόσο να έχουν κατορθώσει να ”σηκώσουν” την αγορά προς το παρόν, ήταν και τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της DaimlerChrysler, τα οποία τριπλασιάστηκαν λόγο της αύξησης των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Θετικές είναι και οι επιδράσεις των αποτελεσμάτων της Xerox, η οποία ανακοίνωσε κέρδη σε σχέση με τις απώλειες του προηγουμένου έτους. Αντίθετα, τις δέκατες συνεχόμενες τριμηνιαίες απώλειες ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η Lucent Technologies, η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως.

Τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο πιέζει ακόμη και η υποβάθμιση των SBC Communications, BellSouth και Verizon από την Morgan Stanley. Εξάλλου, αρνητικά επιδρά στην αγορά η ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, ότι θα εξετάσει τον πρόεδρο και CEO της Citigroup, Σανφορντ Βέιλ.

Επιπρόσθετα, σημαντικές απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιριών, καθώς η Eli Lilly προειδοποίησε για τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου, ενώ η CIBC World Markets υποβάθμισε την Johnson & Johnson.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 8334,61 μονάδες με απώλειες 1,36%, ενώ ακολουθεί και ο S&P με πτώση 1,35% στις 878,11 μονάδες. Ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 1289,05 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v