Ζημιές για δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο η Lucent

Απώλειες κατέγραψε για δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο η Lucent Technologies στη διάρκεια των τριών μηνών έως το Σεπτέμβριο, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως αντιμετωπίζει προβλήματα από την περικοπή των δαπανών των εταιριών τηλεπικοινωνίας.

Ζημιές για δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο η Lucent
Σημαντικές απώλειες κατέγραψε για δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, Lucent Technologies, κυρίως εξαιτίας των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες του τηλεπικοινωνιακού κλάδου προκειμένου να επιστρέψουν στην κερδοφορία.

Οι ζημίες για το τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου ανήλθαν στα 2,88 δισ. δολάρια ή 84 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις ζημίες της τάξης των 8,83 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, ποσό το οποίο περιελάμβανε 8 δισ. δολάρια σε κόστος αναδιάρθρωσης.

Τα έσοδα της Lucent για την ίδια περίοδο υποχώρησαν κατά 52% στα 2,28 δισ. δολάρια, καθώς οι πελάτες της εταιρίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, περιέκοψαν δραματικά τις δαπάνες τους.

Πρόκειται για τις δέκατες συνεχόμενες τριμηνιαίες ζημίες της Lucent Technologies, η οποία βρίσκεται εν μέσω δραματικών περικοπών θέσεων και αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα της αγοράς του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Lucent, η οποία τον Ιανουάριο του 2001 απασχολούσε 106.000 εργαζόμενους, έχει αρχίσει σταδιακά να μειώνει το προσωπικό της, ενώ στις αρχές του μήνα ανακοίνωσε τα σχέδια για περικοπή άλλων 10.000 υπαλλήλων, για να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί στους 35.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v