”Γενετικά” προβλήματα για τις φαρμακευτικές

Ο ανταγωνισμός από τις γενετικές αντιγραφές των μέχρι πρότινος επιτυχημένων φαρμάκων, δημιουργεί έντονα προβλήματα στις φαρμακευτικές εταιρίες όπως η GlaxoSmithKline και Eli Lilly, περικόπτοντας τις πωλήσεις τους στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

”Γενετικά” προβλήματα για τις φαρμακευτικές
Οι αντιγραφές επιτυχημένων φαρμάκων με γενετικά προϊόντα έχει καταφέρει σοβαρό πλήγμα στις πωλήσεις φαρμακευτικών εταιριών, όπως η GlaxoSmithKline και η Eli Lilly, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα από τη μείωση των πωλήσεων των μέχρι πρότινος επιτυχημένων προϊόντων τους.

Η Glaxo, η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της ήταν σχεδόν αμετάβλητες στα 5 δισ. στερλίνες (7,7 δισ. δολάρια), ποσό μικρότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, καθώς ο ανταγωνισμός από τα γενετικά προϊόντα περιέκοψε τη ζήτηση για το αντιβιοτικό Augmentin, σε ποσοστό υψηλότερο του 29%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δύο εταιρίες έχουν χάσει τις δικαστικές διαμάχες προκειμένου για την προστασία των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των φαρμάκων τους. Οι πωλήσεις του Prozac, του προϊόντος της Lilly με τις υψηλότερες πωλήσεις κάποτε, έχουν υποχωρήσει κατά τρία τέταρτα.

Επιπλέον, η Glaxo προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς μέσω της παρουσίασης νέων προϊόντων, καθώς τα γενετικά ελέγχουν πλέον το 40% της αγοράς στις ΗΠΑ που ”κρατούσε” μέχρι πρότινος το Augmentin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v