AOL Time Warner: Φουσκωμένα τα κέρδη του 1999

Φουσκωμένα διαφημιστικά έσοδα παρουσίασε τα δύο προηγούμενα χρόνια η εταιρία AOL πριν την συγχώνευση με την Time Warner. Έρευνες για το θέμα κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η SEC.

AOL Time Warner: Φουσκωμένα τα κέρδη του 1999
Φουσκωμένα κέρδη παρουσίαζε στον ισολογισμό της η εταιρία AOL προ της ολοκλήρωσης συγχώνευσής της με τον όμιλο Time Warner, παρουσιάζοντας επιπλέον διαφημιστικά έσοδα ύψους 200 εκ. δολ. και επιπλέον κέρδη ύψους 100 εκ.δολ μέχρι το Σεπτέμβριο του 2000.

Η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί έντονους προβληματισμούς για τις πρακτικές του ομίλου AOL Time Warner o οποίος τίθεται σε έλεγχο από την Επιτροπή Συναλλαγών και Χρεογράφων(SEC) καθώς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το μεγαλύτερο μέρος των λογιστικών λαθών αφορούν κέρδη ύψους 66 εκ. δολ. που προέρχονται από την λογιστική χρήση του τρίτου τριμήνου του 2000.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Dick Parsons ο εσωτερικός έλεγχος στα βιβλία του ομίλου θα συνεχιστεί ενώ δεν περίμενε ότι οι έρευνες θα αποκάλυπταν τόσα πολλά λάθη ενώ συνεχίζοντας τόνισε ότι στο σύνολο τους αντιπροσωπεύουν μικρό μόνο μέρος της κερδοφορίας του ομίλου.

Συνολικά η επαναδιατύπωση του ισολογισμού αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα να μειώσει τα έσοδα του ομίλου κατά 1% και στα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κατά 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v