Ο Nasdaq συντηρεί την άνοδο στην Wall

Θετικό κλίμα δημιουργούν οι τεχνολογικές μετοχές, στη σημερινή, εξαιρετικά ασταθή συνεδρίαση της Wall Street, βοηθούμενες από την προς τα επάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για Micron από SSSB και Merrill Lynch. Την τάση ακολουθεί ο Dow, προσπαθώντας να ”χωνέψει” τα δυσάρεστα macro από δείκτη Μίτσιγκαν και διαρκή αγαθά.

Σε ”τεχνολογική υπόθεση” φαίνεται να εξελίσσεται η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street, καθώς μετοχές εταιριών ημιαγωγών και

hardware, αντισταθμίζουν τις απώλειες από τις τηλεπικοινωνίες και δίνουν στο Nasdaq θετικό ”αέρα” 1,5%.

Η Micron Tech κινείται ανοδικά, μετά την κίνηση της Merrill Lynch να αναθεωρήσει προς τα επάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη της εταιρίας στο τρέχον τρίμηνο, ενώ η SSSB, έκανε το ίδιο με τις προβλέψεις της για τα έτη 2003 και 2004.

Τα νέα αύξησαν το ενδιαφέρον των αγοραστών και για εταιρίες, όπως η Intel, η Applied Materials και η Vitesse Semiconductors.

Εξαιρετικά πολλές οι διακυμάνσεις στο δείκτη Dow Jones, καθώς φαίνεται ότι οι επενδυτές προσπαθούν να απορροφήσουν τα δυσάρεστα νέα από το δείκτη του Μίτσιγκαν, ο οποίος υποχωρεί τον Οκτώβριο στο 80,6 έναντι προβλέψεων για 81 και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών του Σεπτεμβρίου, που διαμορφώθηκαν στο –5,9%, έναντι προβλέψεων για μικρότερη υποχώρηση κατά 1,9%.

Αντίθετα, επίσης στο μακροοικονομικό επίπεδο, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο στα 1,02 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις των υφισταμένων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,4 εκατ. σε ετήσια βάση.

Στο +0,41% και τις 8.351 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη κατά 1,57% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.319 μονάδων. Θετικό κατά 0,63% είναι το πρόσημο και του S&P 500, στις 888 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v