Άνοδος με τεχνολογικό ”δεκανίκι” για Wall

Σε άνοδο παρέσυραν οι τεχνολογικές μετοχές τη Wall Street, αφού η αναβάθμιση των προβλέψεων της Merrill Lynch και της SSSB για τα κέρδη της Micron, πυροδότησe σειρά αγορών σε blue chips τεχνολογίας (Intel, Applied Materials). Αντίθετη επίδραση είχαν τα macro νέα από δείκτη Μίτσιγκαν και παραγγελίες διαρκών αγαθών, χωρίς εν τέλει να χαλάσουν το κλίμα.

”Τεχνολογική υπόθεση” φαίνεται να ήταν τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall, καθώς μετοχές εταιριών ημιαγωγών και hardware, έδωσαν ώθηση στο Nasdaq και υπερσκέλισαν τις πιέσεις που καταγράφηκαν στις τηλεπικοινωνίες.

Η εξέλιξη ”παρέσυρε” και τον Dow, που ξεπέρασε τελικά το ”σοκ” των αρνητικών macro από δείκτη Μίτσιγκαν και παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Η Micron Tech αύξησε την αξία της μετοχής της, μετά την κίνηση της Merrill Lynch να αναθεωρήσει προς τα επάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη της εταιρίας στο τρέχον τρίμηνο, ενώ η SSSB, έκανε το ίδιο με τις προβλέψεις της για τα έτη 2003 και 2004.

Τα νέα αύξησαν το ενδιαφέρον των αγοραστών και για εταιρίες, όπως η Intel, η Applied Materials και η Vitesse Semiconductors.

Εξαιρετικά πολλές υπήρξαν οι διακυμάνσεις στο δείκτη Dow Jones, καθώς ο δείκτης του Μίτσιγκαν υποχωρεί τον Οκτώβριο στο 80,6 έναντι προβλέψεων για 81 και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών του Σεπτεμβρίου, διαμορφώθηκαν στο –5,9%, έναντι προβλέψεων για μικρότερη υποχώρηση κατά 1,9%.

Αντίθετα, επίσης στο μακροοικονομικό επίπεδο, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο στα 1,02 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι πωλήσεις των υφισταμένων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,4 εκατ. σε ετήσια βάση.

Με σημαντικές απώλειες 6,90% έκλεισε ο τίτλος της Εθνικής, στα 2,70 δολάρια, ενώ αρνητικό ήταν το πρόσημο στα δικαιώματα του ΟΤΕ (-1,72%) και της 3Ε (-0,72%).

Στο +1,52% και τις 8.443 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη κατά 2,50% εμφάνισε ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.331 μονάδων. Θετικό κατά 1,72% θα είναι για δύο ημέρες το πρόσημο και του S&P 500, στις 897 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v