Υπέρ της μείωσης επιτοκίων στοιχηματίζει η Wall

Άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall, ”ποντάροντας” στην ισχυρή πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων την ερχόμενη Τετάρτη- ελπίδα που προκλήθηκε από τη χθεσινή, σημαντική πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Χωρίς επιρροή φαίνεται να μένουν τα δυσμενή εταιρικά νέα από Wal Mart και General Electric. Σημαντικά κέρδη για τις ευρωαγορές.

Σε ανοδικό μετετράπη το κλίμα στη Wall Street, αφού οι επενδυτές φαίνεται να αγνοούν τις αρνητικές ειδήσεις από Wal Mart και General Electric, ευελπιστώντας σε… θετικό μήνυμα από τη FED.

Σε μείωση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα, εκτιμούν οι αναλυτές, ότι ”ποντάρουν” οι αμερικανικές αγορές, δεδομένης και της χθεσινής καταβαράθρωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλά εννέα ετών.

Μέχρι όμως την επόμενη Τετάρτη, αρκετά σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία, όπως το ΑΕΠ, η ανεργία και δείκτες για τη μεταποίηση, περιμένουν τη σειρά τους να ανακοινωθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στο επιχειρηματικό επίπεδο, η Goldman Sachs υποβάθμισε τη μετοχή της Wal Mart σε market perform, τονίζοντας, ότι θα είναι δύσκολο για τον τίτλο να εξακολουθήσει να εμφανίζει τη θετική απόδοση του προηγούμενου έτους.

Πίεση όμως καταγράφεται από την αρχή της συνεδρίασης και στις μετοχές της General Electric, καθώς εγείρονται ανησυχίες για τον τρόπο υπολογισμού επενδύσεων των ασφαλιστικών της θυγατρικών, ύψους 800 εκατ. δολ.

Στο +0,56% και τις 8.416 μονάδες κινείται ο Dow, ενώ κέρδη κατά 1,87% εμφανίζει ο Nasdaq, πέριξ των 1.324 μονάδων. Άνοδο κατά 0,90% εμφανίζει και ο S&P 500 (στις 890 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v