”Μυρίζουν” τον αέρα στη Wall

Τάσεις ανίχνευσης επικρατούν στo άνοιγμα της συνεδρίασης στη Wall Street, αφού η καταναλωτική εμπιστοσύνη μπορεί να ανακοινώθηκε χθες σε χαμηλα εννέα ετών, αλλά αναζωπύρωσε τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα ενόψει και του μπαράζ ανακοινώσεων για 16 μακροοικονομικούς δείκτες την Πέμπτη και την Παρασκευή. Εξάλλου, πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των Wal Mart και General Electric.

Με αναγνωριστικές τάσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η αναμονή των μακροοικονομικών στοιχείων της Πέμπτης και της Παρασκευής από ΑΕΠ, ανεργία και μεταποίηση, προβληματίζει τους επενδυτές, οι οποίοι συνεκτιμούν και τη χθεσινή υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε χαμηλό εννέα ετών.

Χτες, την ανησυχία για την κατακόρυφη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαδέχτηκαν θετικότερες σκέψεις, καθώς κρίθηκε πιθανό η απογοήτευση από τα νέα να οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων από τη FED, την ερχόμενη εβδομάδα.

”Πριν ανακοινωθούν όλα τα σημαντικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας, είναι μάλλον απίθανό να δούμε σημαντική επιλογή τάσης από τις αγορές”, σχολιάζει αμερικανός αναλυτής.

Στο επιχειρηματικό επίπεδο, η Goldman Sachs υποβάθμισε τη μετοχή της Wal Mart σε market perform, λέγοντας, ότι θα είναι δύσκολο για τον τίτλο να εξακολουθήσει να εμφανίζει τη θετική απόδοση του προηγούμενου έτους.

Πίεση αντιμετωπίζουν και οι μετοχές της General Electric, καθώς εγείρονται ανησυχίες για τον τρόπο υπολογισμού επενδύσεων των ασφαλιστικών της θυγατρικών, ύψους 800 εκατ. δολ.

Στο +0,02% και τις 8.370 μονάδες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο Dow, ενώ στο +0,52% βρίσκεται ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.307 μονάδων. Ποσοστιαία μεταβολή κατά +0,36% και για τον S&P 500, που συναντά τις 885 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v