ΗΠΑ: Σε ελεύθερη πτώση η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Σε χαμηλά εννέα ετών διαμορφώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Οκτώβριο, στο 79,4 έναντι προβλέψεων για 90. Στην υποχώρηση του δείκτη, επισημαίνουν οι αναλυτές, δεν αποτυπώνεται η άνοδος των τελευταίων τριών εβδομάδων.

ΗΠΑ: Σε ελεύθερη πτώση η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Σε χαμηλά εννέα ετών (Νοέμβριος 1993) διαμορφώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, διαμορφούμενη στο 79,4, έναντι προβλέψεων για υποχώρηση στο 90. Τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, είχε διαμορφωθεί στο 93,3 και αναθεωρήθηκε στο 93,7.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η σημαντική πτώση εξηγείται εν μέρει από το γεγονός ότι στην πορεία του δείκτη καθρεπτίζονται οι επιδόσεις των αμερικανικών αγορών την περίοδο του Σεπτεμβρίου, όπου η πτώση των μετοχών συνεχιζόταν για 6η συνεχή εβδομάδα, ενώ δεν περιλαμβάνονται οι αισιόδοξες εντυπώσεις από την πρόσφατη άνοδο των αγορών για περίπου 20 ημέρες.

Ο υπό- δείκτης ”παρούσας κατάστασης” υποχώρησε στο 77,5 από 88,5, ενώ ο δείκτης προσδοκιών στο 80,7 από 97,2 το Σεπτέμβριο.

”Χωρίς την ενδεχόμενη ανοδική κίνηση των καταναλωτικών δαπανών, η αδύναμη ανάκαμψη είναι πιθανό να αδυνατίσει ακόμη περισσότερο”, αναφέρουν αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v